Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Poronkäristyskeitto ja puolukkavoi

Käristyslihasta valmistettu runsas keitto viimeistellään sulatejuustolla ja leipäjuustokuutioilla. Keiton kanssa maistuu ruisleipä, jonka kruunaa puolukkavoi!

Käristysliha on monikäyttöistä ja olen kokeillut sitä ainakin pizzan täytteenä ja kiusauksissa. Molemmissa se toimi erinomaisesti. Pitkään pakastimessa säilyvät pakkaukset on näppärä hätävara, sillä käristysliha ei kärsi pakastamisesta ja sen voi paistaa sulattamatta. Käristyslihaa löytyy monenlaista, niin poroa kuin saksanhirveäkin, joka on poroa halvempaa. Molemmat toimivat tässä keitossa yhtä hyvin, mutta parasta tulee tietysti porosta.

Tämä keitto saa lisää makua Koskenlaskija-juustosta ja leipäjuustosta, eli aika perinteisillä mauilla mennään. Keiton kanssa kannattaa ehdottomasti valmistaa myös puolukkavoita, joka on täydellistä jälkiuunileivän päällä. Happamat puolukat ja kermainen keitto täydentävät toisiaan mukavasti! 

Poronkäristyskeitto

Ainekset
( 4 Annosta )

240 g
käristyslihaa
1
sipuli
500 g
perunoita
1 L
vettä
1 rkl
riistafondia
2
laakerinlehteä
5
maustepippuria
125 g
Koskenlaskija-juustoa (voimakas)
1/2 tl
suolaa
100 g
leipäjuustoa
Puolukkavoi
1 dl
puolukoita
50 g
voita
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Lisää kattilaan rypsiöljy ja kaada joukkoon jäiset käristyslihat. Ruskista lihoja hieman ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli.

Lisää vesi ja kuutioidut perunat.

Mausta keitto riistafondilla, laakerinlehdillä, maustepippureilla. Anna kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annos leipäjuustokuutioilla ja hienonnetulla persiljalla.

Valmista puolukkavoi sekoittamalla puolukat ja pehmeä voi keskenään esimerkiksi haarukalla.

Kommentit (1)

  1. Merja

    Hirvenlihasta parasta. Poronliha maistuu kuselle.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *