Porkkanakakkumunkit

Porkkanakakun makuiset munkit ovat hauska vaihtoehto perinteisille munkeille. Porkkanamehu antaa munkkitaikinalle hauskan maun sekä värin! 

Vappuun kuuluu ehdottomasti munkit. Perinteiset munkit toimii aina, mutta jotain uutta oli tällä kertaa saatava. Porkkanakakku on yksi lempiherkuistani, joten ajattelin yhdistää nämä kaksi klassikkoa ja leipoa porkkanakakun makuisia munkkeja. Perinteinen munkkitaikina saa uutta makua, kun maidon tilalla käyttää porkkanamehua ja joukkoon sekoittaa myös porkkanakakusta tuttuja mausteita. Lopuksi munkit vielä pyöritellään kanelilla maustetussa sokerissa, jolloin niissä on makua niin sisällä kuin pinnallakin. Herkullista!

Viime vapuksi valmistin jättimäisen Berliininmunkkikakun, joka sai täytteeksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Mikäli haluat valmistaa jotain nopeaa, niin kannattaa kurkata näiden leivinjauheella kohotettavien pikamunkkien ohje.

Ainekset (40 annosta)

5 dl
porkkanamehua
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1,5 tl
suolaa
1
kananmuna
100 g
voita
14-15 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
1 L
rypsiöljyä paistamiseen
2 dl
sokeria
1 tl
kanelia
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, kaneli, inkivääri, suola ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikina kaksinkertaiseksi peitettynä.

Kaada kohonnut taikina leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla pyöreitä kiekkoja. Tee keskelle reikä ja venytä munkista rinkilä.

Kuumenna öljy valurautapadassa noin 180-190 asteiseksi ja paista munkit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele munkit lopuksi kanelilla maustetussa sokerissa.

Kommentit (1)
  1. Näistä tuli tooodella hyviä vaikka epäonnistuneina! <3 Mittasin jauhoja liikaa niin taikinasta ehti tulla vähän liian kuivaa, ja öljyäkin oli kotona liian vähän oikeastaan, mutta kun en malttanut odottaa! Kolme koepaistoin ja kaikki söin. Huomenna öljykaupan kautta paistan loput! Kiitos kivoista, uudenlaisista resepteistä! Aikaisemmin kokeilin parmesaanijuustokakkua. Huhhuh mikä taivaallinen makuelämys! Seuraavaksi kirjakauppaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *