Porkkanakakku Charlotte russe
Ensin oli porkkanakakku-kääretorttu ja tässä tulee siitä valmistettu Charlotte russe! Tämä versio syntyy lisäksi ilman liivatetta!
Porkkanakakku-kääretorttu Charlotte russe -kakku?! Melkoinen sanahirviö, mutta onneksi maku on erinomainen ja ennen kaikkea tämä on helppo valmistaa – jos osaat tehdä kääretortun, niin osaat myös tämän! Muutama vuosi sitten valmistamani porkkanakakku-kääretorttu on edelleen yksi blogini suosituimmista resepteistä ja tänä syksynä reseptin parissa on ollut taas paljon kuhinaa. Siksipä ajattelin kokeilla Charlotte russea, joka valmistetaan kääretortuista ja mikäpä olisi parempi vaihtoehto kuin tämä porkkanakakku-kääretorttu.
Hyvin jääkaapissa levännyt porkkanakakku-kääretorttu leikataan siivuiksi, joilla vuorataan pyöreä vuoka. Mikä parasta, tämän Charlotte russen sisälle valmistettava täyte syntyy ilman liivatetta! Täyte maustetaan appelsiininkuorella, joka sopii mielestäni hyvin makean porkkanakakku-kääretortun kanssa. Se on suorastaan naurettavan helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja lisätään kulhoon kääretorttujen päälle.
Porkkanakakku-kääretorttu Charlotte russe
Ainekset (12 annosta)
- 2
- kananmunaa
- 2 dl
- sokeria
- 100 g
- voita
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- kanelia
- 1 tl
- kardemummaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 2 dl
- porkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)
- Kääretortun täyte
- 50 g
- voita
- 200 g
- tuorejuustoa
- 3 dl
- tomusokeria
- Charlotte russen täyte
- 400 g
- tuorejuustoa
- 2 dl
- vispikermaa
- 0,5 dl
- tomusokeria
- 1
- appelsiinin kuori (raastettuna)
- 4 rkl
- vaniljakreemijauhetta
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää lopuksi tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin. Siirrä porkkanakakku-kääretorttu jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
Vuoraa pyöreäpohjainen noin 2 litran kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttu 1,5 cm paksuiksi siivuiksi ja asettele ne tiiviisti vuokaan reunoja myöden.
Valmista Charlotte russen täyte vatkaamalla vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon tomusokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe koko ajan sekoittaen. Lisää täyte välittömästi kulhoon kääretorttupalojen päälle.
Nosta kulho jääkaappiin noin tunniksi ja kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla.
Mikä on vaniljakreemijauheen funktio? Onko vain antamassa makua? Haluaisin tehdä tätä Saksassa, mutta täällä ei tietääkseni oli vaniljakreemijauhetta tai en osaa hakea tietämättä tarkemmin.
Moi! Vaniljakreemijauhe pitää täytteen kasassa, sillä jätin liivatteen tästä kokonaan pois. Voit lisätä myös kaksi liivatelehteä, jos et löydä vaniljakreemijauhetta. Sulata ne vaikka 2 rkl appelsiinimehua 🙂
Moi! Ootko varma, että kaksi liivatelehteä riittää, kun vispikermaa on 2 dl ja tuorejuustoa 400g? Kuulostaa aika vähältä.
Mun mielestä se oli aika paksua jo ilman vaniljakreemijauhetta. Eikä sen mun mielestä tarvitse mennä sellaiseksi hirveän kiinteäksi 🙂 Kolme liivatetta pitäisi ainakin riittää!
Tein viidellä eilen ( katselin juustokakkujen resepteistä mallia). Hyytyi ja oli hyvää.
Sahnesteif gibts in Deutschland =)
Kiitos tätä “pelkäsinkin”. Kokeilen liivatteella. Mitä tuo kreemi oikein on, jos pitää kasassa?