Pirteän värikäs hedelmäsalaatti

Ei se nyt meinaa sitten millään kesä tulla. Jostain on nyt kehiteltävä piristystä ja väriä ja energiaa. Hedelmäsalaattihan olisi tähän mitä mainioin. Ja ei, ei sellainen purkkihedelmäsalaatti, vaikka niitäkin on vuosien mittaan tullut syötyä useampi. Tätä varten käydään koluamassa läpi lähikaupan (melko hyvinvarustetun sellaisen) hedelmäosasto. Tai siis Mika kävi näin tekemässä, itse kun oli pitkän konferenssipuhelun panttivankina. 

Hedelmäsalaatti ei kauhean paljoa taitoa vaadi ja se on kuitenkin todella hyvää. Kuka nyt ei hedelmistä tykkää? Kiiville nyt saattaa olla joku tietysti allerginen ja niin edelleen. Hedelmäsalaatti on taas näitä annoksia, mistä voi tehdä ihan juuri sen näköisen ja makuisen kuin itse tykkää. Kukaan ei pakota kädestä vääntäen tekemään juuri tällaista samanlaista. 

Ihan ensimmäiseksi kannattaa tehdä salaattiin tuleva sokeriliemi, jotta se ehtii jäähtyä. Kuumenna siis 0,5 dl vettä ja 0,5 dl sokeria kattilassa. Liemi on valmis, kun sokeri on täysin liennut veteen. Jätä liemi jäähtymään sillä aikaa kun teet itse salaatin. Tähän esimerkkihedelmäsalaattiin tulee puolikas cantaloupemelonista, 2 appelsiinia, 2 nektariinia, 2 banaania, 2 kiiviä ja 2 dl mansikoita. Halkaise meloni ja lusikoi keskeltä pois tuo pehmeä osa, jossa siementkin oleilevat. Leikkaa reunat pois ja tee hedelmästä mieleisen kokoisia palasia. Sitten kuoritaan appelsiinit, kiivit ja banaanit. Kuorituista hedelmistä tehdään taas palasia. Appelsiinistakin kannattaa vetää kuoret pois ihan veitsellä, ettei jää sitä valkoista osiota turhan paljoa. Lopuksi poistetaan mansikoista kannat ja pistetään ne vaikka puoliksi. Sekoita kaikki nämä keskenään ja kaada sekaan sokeriliemi ja pyöräytä salaattia pari kertaa lusikalla. Se on nyt valmista tarjoiltavaksi. 

Näin hedelmien ja marjojen kautena tästä voi tehdä tosiaan ihan minkälaista versiota vaan. Useinhan hedelmäsalaatissa näkee ananasta ja viinirypäleitä, mutta mikä estää satsaamasta enemmän vaikka marjoihin. Tai joihinkin oikeinkin eksoottisiin hedelmiin. Tämän kanssa voi leikkiä ihan niin paljon kuin haluaa. Vaikka siis ruuallahan ei tietystikään leikitä. 

Nyt vain herkuttelemaan. Kertokaa ihmeessä, mitä teidän hedelmäsalaattiin tulisi. 

Hedelmäsalaatti – värikäs ja raikas jälkiruoka

Ainekset

0,5 kpl
cantaloupemelonia
2 kpl
banaania
2 kpl
appelsiinia
2 kpl
kiiviä
2 kpl
nektariinia
2 dl
mansikoita
0,5 dl
vettä
0,5 dl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumenna vettä ja sokeria, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Anna jäähtyä.

Halkaise cantaloupemeloni, lusikoi pois sisus, jossa siemenet oleilevat. Leikkaa pois kuoret ja paloittele hedelmä. 

Kuori appelsiinit, banaanit ja kiivit ja paloittele ne. 

Pese nektariinit, poista kivet ja paloittele ne. 

Sekoita salaatti yhdessä sokeriliemen kanssa. Tarjoile sellaisenaan. 

 

Kommentit (1)
  1. Tuo sokeriliemi onkin ihan uusi juttu itselle hedelmäsalaatissa! hedelmäsalaattia pitäisi kyllä tehdä useammin, se on etenkin nyt kesällä, niin hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *