Piparitalo lasikuvussa

Minimalistinen piparitalo säilyy lasikuvun suojissa. Lisää sisälle pieni led-kynttilä ja pieni talvimaailma on valmis!

piparitalo

Suuren piparitalon sijaan päätin tänä vuonna valmistaa jotain pientä ja yksinkertaista. Kaapissa käyttämättömänä lojunut lasikupu pääsi taas esille. Piparitalo säilyy pölyltä suojassa ja on helppo siirrellä. Anna vaikka lahjaksi! Tätä piparitaloa ei koota kiinni pohjalevyyn joten se on helppo nostaa led-kynttilän paristonvaihtoa ajatellen.

Tallenna alla oleva kuva tietokoneellesi ja tulosta se A4-kokoiselle paperille. Leikkaa viivojen sisä- tai ulkoreunaa pitkin, riippuen lasikuvun koosta. Testaa kaavoja lasikuvun pohjaan ja leikkaa niitä tarvittaessa hieman pienemmiksi. Käyttämäni lasikuvun pohjan koko oli halkaisijaltaan noin 10 cm. Piparitaikinoista johtuen kokoa voi olla vaikea arvioida, sillä toiset taikinat leviävät hieman enemmän kuin toiset uunissa paistettaessa.

piparitalo kaavat

Valmiit levyt koristellaan jäähtyneenä ja kootaan elintarvikeliimalla. Tämän piparitalon koristeet jätin mahdollisimman yksikertaisiksi, sillä se on kaunis jo ihan sellaisenaan. Ripaus tomusokeria herättää talon henkiin.

Pieni piparitalo lasikuvussa

Ainekset (1 annos)

150 g
piparitaikinaa
elintarvikeliimaa (Dr. Oetker)
valkoista sokerikuorrutetta
strösselihelmiä
tomusokeria
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Tulosta yllä oleva kuva A4-kokoiselle paperille ja leikkaa kaavat viivoja pitkin.

Kaulitse piparitaikina noin 3 mm paksuksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä seinät ja katto. Muista leipoa myös sopivan kokoinen alusta piparitalolle. Nosta leikatut palat uunipellille leivinpaperin päälle varovaisesti. Paista osia pakkauksen ohjeen mukaan. Varo kuitenkin polttamasta niitä.

Jäähdytä piparit huolella ennen koristelua. Tee kattoon esimerkiksi ristikko, ovien ympärille pieniä pisaroita ja oven päälle lumihiutale. Lisää halutessasi strösselihelmiä.

Liimaa osat yhteen varovaisesti elintarvikeliimalla. Katso käyttöohje pakkauksesta. Älä liimaa taloa pohjaan kiinni, jotta voit laittaa sisälle pienen led-kynttilän. Koristele talo vielä tomusokerilla ja laita lasikupu päälle.

ruoka leivonta joulu keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *