Pikahernari – nopea hernekeitto
Tuorehernekeiton ja perinteisen hernekeiton välimaastoon sijoittuva pikahernari valmistuu 30 minuutissa.
Talvi on hernekeiton aikaa, joten pitäähän sitä ainakin kerran vuodessa kokeilla. Tämän keiton ideana oli nopeus ja päästä mahdollisimman lähelle tavallisen hernekeiton makua. Pikahernarissa yhdistyy tuorehernekeiton nopeus ja perinteisen hernekeiton maku sekä rakenne.
Hernekeiton samettisen rakenteen tuo jauhoiset perunat, jotka soseutetaan hienoksi. Lisäksi puolet pakasteherneistä soseutetaan, jolloin väristä tulee oikeanlainen. Joukkoon lisätään palvikinkkua ja lopuksi keitto maustetaan tutuilla mausteilla; sinapilla ja meiramilla.
Lopputulos on tavallista hernekeittoa raikkaampi, mutta kuitenkin tarpeeksi perinteinen. Tämä upposi myös kaverilleni, jolle tavallinen hernekeitto ei maistu.
Pikahernari
Ainekset (4 annosta)
- 1
- sipuli
- 1 rkl
- voita
- 2 kpl
- perunaa (jauhoista)
- 1
- kasvisliemikuutio
- 1/2 l
- vettä
- 400 g
- pakasteherneitä
- 200 g
- palvikinkkua
- 1 rkl
- tuoretta meiramia (1 tl kuivattua)
- 1 tl
- sinappia
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
Tee näin:
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipulia hetki. Kuori ja kuutioi perunat mahdollisimman pieniksi. Lisää ne kattilaan. Mittaa päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
Lisää joukkoon toinen pussi pakasteherneitä ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kuutioitu palvikinkku ja loput pakasteherneet.
Mausta keitto meiramilla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia.
Tarjoile keitto esimerkiksi sinapin ja krutonkien kanssa.