Pihlajanmarja-val­ko­suklaa­kek­sit

Pihlajanmarjan hapokkuus sopii loistavasti valkosuklaan kanssa. Hyödynnä marjoja notkuvat pihlajat ja leivo vinkeät keksit.

Päivitin hieman muutaman vuoden takaisia pihlajanmarjakeksejä lisäämällä taikinaan ripauksen valkosuklaata, se sopiikin loistavasti happamien marjojen kanssa. Pihlajanmarjoja on tänä vuonna taas todella paljon, joten niiden metsästykseen ei kulu paljonkaan aikaa. Ihan mistä tahansa puusta marjoja ei kannata poimia, sillä niiden maku vaihtelee puukohtaisesti. Marjoja kannattaa maistella ja etsiä mahdollisimman makeita marjoja sisältävä puu.

Pihlajanmarjoista syntyy myös todella hyvä hillo, joka sopii mainiosti liharuokien lisäkkeeksi.

Pihlajanmarja-valkosuklaakeksit

Ainekset

200 g
voita
1,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 dl
pihlajanmarjoja
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi keskenään vaahdoksi.

Lisää joukkoon yksi kananmuna. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Hienonna pihlajanmarjat ja rouhi valkosuklaa. Lisää ne taikinaan.

Ota pala kelmua ja kaavi taikina sen päälle pötköksi. Käännä kelmu päälle ja pyörittele taikinasta noin 30 cm pitkä pötkö. Pakasta noin tunti.

Leikkaa taikinasta 1 cm paksuisia viipaleita ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jätä leviämisvaraa.

Kommentit (2)
  1. Siiri / Pilkettä
    25.9.2017, 16:13

    Onpa hienon kuuloinen makuyhdistelmä! 🙂

  2. Perinneruokaa Prkl
    26.9.2017, 13:02

    No nämä on niin hyvii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *