Persimon-fetatortut
Persimon ja feta ovat loistava pari, joista syntyy tämän pikkujoulukauden ja joulun maukkaimmat tortut.
Nämä tortut syntyivät hieman vahingossa, ilman sen kummempaa suunnittelua tai testausta. Pakastimeen oli jäänyt ylimääräistä voitaikinaa ja jääkaapista löytyi paketti fetajuustoa sekä yksi jo hieman ylikypsä persimon – eiköhän näistä joku torttu syntyisi. Voitaikina on siitä helppo raaka-aine, sillä sen kanssa pystyy yhdistämään melkeinpä mitä vain ja yleensä lopputulos on aina hyvä.
Fetajuusto ja persimon sopivat yhteen erinomaisesti. Suolainen feta ja makea persimon on vastustamaton makupari, joka toimii mainiosti näin pikkujoulukauden lähestyessä. Näihin torttuihin kannattaa valita kaikkein kypsimmät persimonit, jotta ne ovat varmasti makeita. Mikäli kaupasta ei löydy tarpeeksi kypsiä, niin päälle voi sutia hieman hunajaa antamaan lisämakeutta.
Persimon-fetatortut
Ainekset (10 annosta)
- 500 g
- voi- tai lehtitaikinaa
- 200 g
- fetaa
- 2 kpl
- persimon
- 1 dl
- hasselpähkinää
- 1
- kananmuna voiteluun
Tee näin:
Nosta voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahteen osaan.
Kostuta voitaikinanpalan kulmat ja käännä ne hieman sisäänpäin. Voitele tortut tässä vaiheessa kananmunalla.
Murustele päälle fetajuustoa ja leikkaa persimonista noin 1/2 cm paksuiset palat torttujen päälle. Murskaa hasselpähkinät veitsellä ja ripottele muru torttujen päälle.
Paista persimon-fetatorttuja 225-asteisessa uunissa noin 15-20 min.
Iso kiitos kaikista sun ihanista resepteistä Mika!
Feta-persimontortut ovat just uunissa. Kohta herkutellaan:)