Parhaat kääretortut

Kääretortun täytteissä on vain mielikuvitus rajana – pahaa kääretorttua tuskin on edes olemassa. Kokosin tähän postaukseen blogin parhaat kääretortut, joten kannattaa tallentaa tämä sivu suosikkeihin kääretorttuhimon varalta.

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Makeat mansikat ja kermavaahto ovat tämän kääretortun täyte. Pohjassa käytetään vain perunajauhoja, jolloin rakenne on kuohkea ja samalla myös gluteeniton. Tämän täytteeksi voisi käyttää melkeimpä mitä vain marjoja, lakkaa, puolukkaa, mustikkaa… – ei voi mennä pieleen.

Gluteeniton raparperikääretorttu

Raikkaan ilmava raparperikääretorttu on juhlava herkku kahvipöydässä. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä – maku vie kielen mennessään. Tässä kääretortussa raparperi pilkokaan pieniksi kuutioksi ja paistetaan taikinan joukossa kypsäksi.

Porkkanakakku-kääretorttu

Porkkanakakku toimii myös kääretortun muodossa erittäin hyvin. Mikäli porkkanakakun paras osa on se kuorrute, niin tässä sitä on paljon! Tämä kääretorttu on saanu huikean kävijämäärän, eikä suotta, sillä se maistuu taivaalliselta.

Omena-puolukkakääretorttu

Puolukka, omena ja kääretorttu. Ei sen täydellisempää yhdistelmää varmaan olekaan. Kääretortun pohja valmistetaan kuin omenapiirakka, sitten sen päälle lisätään puolukkatäyte ja rullataan kääretortuksi. Loistava resepti syksyä ajatellen, sillä kohta omenat ja puolukat ovat kypsyneet mehukkaiksi. 

Äidin kääretorttu

Kreemin ja mansikkahillon yhdistelmä on täydellinen kääretortun täyte. Tämä resepti kuuluu äidin suosikki resepteihin ja sillä onkin jo pitkät perinteet. Täytteeksi valmistetaan sama kreemi, mikä kuuluu myös unelmatorttuun – herkkua!

Unelmatorttu

Kääretorttujen klassikko! Se aito ja oikea unelmatorttu kunnon täytteellä. Mikäli pitäisi valita yksi kääretorttu, se olisi tämä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *