Pannaridonitsit – pannarin uudet tuulet

Pannaridonitsien maku on jossain pannukakun ja donitsin välimaastossa. Ne syntyvät helposti donitsipellillä, joka toimii myös hauskasti tarjoiluastiana. Täytä osa koloista vispautuvalla vaniljakastikkeella ja mansikoilla. 

Pannari ja donitsi samassa paketissa – nämä jos mitkä sopivat vappubrunssille. Donitsipelti on mielestäni myös hauska tarjoiluastia ja tässä pääsee sotkemaan oikein kunnolla. Täytin osan koloista vispautuvalla vaniljakastikkeella ja osaan laitoin tuoreita mansikoita, vielä ripaus tomusokeria ja näyttävä brunssitarjotin on valmis.

Näiden pannaridonitsien taikina on hieman tavallista pannukakkutaikinaa paksumpaa, mutta kuitenkin melko juoksevaa, joten se on helppo annostella donitsipellille. Donitsipelti on hyvä voidella huolella, jotta valmiit pannaridonitsit irtoavat kivuttomasti. Itse en enkä ollut niin huolellinen tuossa voitelemisessa, joten irtoamista piti avittaa veitsellä. Laitoin myös kylmään veteen kastetun keittiöliinan donitsipellin nurjalle puolelle helpottamaan irtoamista.

Pannaridonitsit

Ainekset (12 annosta)

2 kpl
kananmunaa
2,5 dl
maitoa
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
50 g
voita
Lisäksi
2,5 dl
vispautuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuoreita mansikoita
tomusokeria
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää maito ja vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Voit maustaa taikinan halutessasi myös 1/4 tl kardemummaa.

Voitele donitsipelti huolellisesti ja jaa taikina sen koloihin. Paista pannaridonitseja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä pannaridonitsit ja irrota ne pellistä.

Täytä osa donitsipellin koloista vispautuvalla vaniniljakastikeella. Pilko joukkoon myös tuoreita mansikoita. Koritele halutessasi tomusokerilla.

Kommentit (2)
  1. Jääkö nuo donitsit litteiksi toiselta puolelta? Näyttäisi vähän siltä.

    1. perinneruokaa prkl
      26.4.2018, 21:40

      Juu, kyllä nämä pannariversiot on aika tasaisia toiselta puolelta. Kannattaa kokeilla “oikeaa” donitsireseptiä, jos haluat pyöreitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *