Nopeat munkkivohvelit

Vohveliraudalla valmistuvat munkit ovat nopea reitti vappuherkkuihin! Vastapaistetut sokerilla kuorrutetut munkkivohvelit maistuvat siman kanssa.

munkkivohvelit

Vapun nopeimmat munkit syntyvät vohveliraudalla. Ne ovat maultaan ja rakenteeltaan sekoitus vohvelia, churroa ja munkkia. Mikäli perinteisten munkkien paistaminen tuntuu työläältä, niin nämä ovat kokeilemisen arvoisia.

Runsaasti kardemummaa sisältä taikina paistetaan välittömästi, sillä leivinjauhe aktivoi paksun taikinan välittömästi. Taikinasta mitataan noin 1/2 dl taikinaa voidellulle vohveliraudalle ja hetkessä pehmoiset ja pinnalta hieman rapeat munkkivohvelit ovat valmiita. Ne kannattaa myös syödä välittömästi sokerissa pyörittelyn jälkeen, sillä niiden mehukkuus ei kestä pitkään.

Munkkivohvelien kanssa parasta on tietysti sima. Mukavaa vappua!

 

Nopeat munkkivohvelit - munkit vohveliraudalla

Ainekset (12 annosta)

2
munaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
2 dl
kevytmaitoa
1,5 dl
rypsiöljyä
4 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri, suola, kardemumma, maito ja öljy.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhot seokseen nopeasti. Leivinjauhe muodostaa taikinaan kuplia, joten älä riko niitä sekoittamalla.

Kuumenna vohvelirauta ja sivele raudan molemmille puolille hieman öljyä pullasudilla. Lisää 1/2 dl taikinaa vohveliraudalle ja paista kypsäksi.

Ripottele kuumien vohveleiden päälle sokeria. Nauti munkkivohvelit siman kanssa.

ruoka vappu munkit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *