Nakkipannari – kuin iso lihapiirakka kaikilla mausteilla

Viikonlopun herkku on tässä! Toad in the hole, englantilainen makkarapannari koki hieman jatkojalostusta ja sai päälleen lihapiirakan täytteet. 

Yksi lihapiirakka kaikilla mausteilla, kiitos – vai sittenkin yksi annos nakkipannaria. Nopeasti valmistuva nakkipannari punasipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla menee ihan täydestä. Lisäksi se on terveellisempi vaihtoehto, sillä taikina ei sisällä lisättyä rasvaa. Täydellinen vaikka viikonlopun iltapalaksi! Tätä tehdessäni minulla ei oikeastaan ollut minkäänlaisia odotuksia, halusin vain testata miten tämä ruoka toimii, mutta lopputulos yllättikin erittäin positiivisesti. Ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi kun tätä valmistan.

Pannarin pohjana on melko tavallinen taikina, mutta ilman lisättyä rasvaa. Eikä se sitä edes kaipaa, sillä taikinan päälle asetelluista nakeista sitä irtoaa juuri sopivasti uunissa kypsyessä. Valmiin pannarin päälle viipaloidaan punasipulia, ja päälle sopii loistavasti myös kurkkusalaatti sekä loraus sinappia ja ketsuppia. Nam!

Nakkipannari kaikilla mausteilla

Ainekset (4 annosta)

4
kananmunaa
2 dl
kevytmaitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
250 g
nakkeja
öljyä vuoan voiteluun
Lisäksi
1
punasipuli
100 g
kurkkusalaattia
4 rkl
sinappia
4 rkl
ketsuppia
1/2 rku
ruohosipulia
45 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kevytmaito ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Mausta suolalla. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja asettele päälle nakkeja. Paista nakkipannaria 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Tarjoa nakkipannarin kanssa viipaloitua punasipulia, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

 

Kommentit (1)
  1. Onko tuo jauhojen määrä oikein? Olen aikoinaan oppinut, että pannukakkoon vehnäjauhoja puolet nesteen määrästä. Eli 1 l maitoa 0,5 l jauhoa. 1 dl maitoa 0,5 dl jauhoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *