Mustikkaboston
Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.
Tällä viikolla maalla käydessäni oli äitini valmistanut herkullista mustikkabostonia, jonka ehdin onneks kuvaamaan ennen kuin siitä ei ollut enää palaakaan jäljellä. Tämä mustikkaboston muistuttaa aika paljon pullataikinaan tehtävää mustikkapiirakkaa. Se on sisältä todella mehukasta ja mustikkaa juuri sopivissa määrin.
Viime viikolla kokeilin myös mustikkapizzaa, jota kannattaa kokeilla myös. Se sopii erityisesti valkosuklaan ja mustikoiden yhdistelmän ystäville.
Mustikkaboston
Ainekset
- taikina
- 3 dl
- kevytmaitoa
- 25 g
- tuorehiivaa
- 1 1/2 dl
- sokeria
- 1/2 tl
- suolaa
- 8-9 dl
- vehnäjauhoja
- 150 g
- voita
- täyte
- 4 dl
- mustikoita
- 2 dl
- tomusokeria
- 50 g
- tuorejuustoa
- 1 kpl
- kananmuna
- lisäksi
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- 3 rkl
- raesokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Lämmitä maito ja liota siihen murennettu hiiva.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
Kauli taikina levyksi (noin 30 x 40 cm).
Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä taikinan päälle.
Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuu pyöreään vuokaan (halkaisija 24cm). Jätä palojen väliin kohoamisvaraa.
Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Oliko tuo tuorejuustomäärä oikein? Täyte oli vellimäistä ja oli hankalaa kääriä rullalle. Tursui pöydälle
Moikka! Kyllä tuo määrä on oikein. Hieman vetistä siitä tuleekin ja rullaaminen ei ole yhtä helppoa kuin tavallisen bostonin.