Blogit
Perinneruokaa prkl

Mummon unelmatorttu, se ainoa oikea

Unelmatorttu on varmasti hyvin monen suosikkileivonnainen ja tämä ei ole yhtään erikoista. Se on erittäin hyvää ja sellainen leivonnainen, että melko useasti keittiön kaapeista voi löytyä kaikki aineksetkin. Jos on tapana leipoa vähän useamminkin, niin tästä voi olla melkeinpä varma. Kaiken lisäksi kyseessä on melko nopea leivonnainenjoten.ei ole mitään syytä olla leipomatta. Ja tämähän sopii niin arkeen kuin juhlaan. Nyt kun asiaa miettii, niin ei tule heti mieleen yksiäkään sukujuhlia, missä unelmatorttu ei olisi ollut läsnä. Kunnon unelmatorttua varten tarvitset kananmunia, hienoa sokeria, voita, tomusokeria, kaakaojauhetta, leivinjauhetta ja maissijauhoja. Perunajauhotkin käy, mutta näistä kaapeista niitä ei nyt löytynyt ja maissijauhoja puolestaan oli tarjolla.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen kaakaojauhe, maissijauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita yhteen kääntäen, eli sähkövatkaimella on nyt lähestymiskielto. Makuhan tässä on aika vakio näillä aineilla, mutta aina on hyvä vähän maistaa taikinaa. Siis vähän; ei nyt ainakaan paria desiä enempää.

Kaada taikina leivinarkilla peitetylle uunipellille ja levitä tasaisesti koko alueelle. Uunin lämpötilaksi 225 astetta ja uunin lämmittyä tökkää taikinapelti uuniin noin seitsemäksi minuutiksi. Sillä välin voitkin vatkata yhden kokonaisen kananmunan ja  100 grammaa voita keskenään. Kun ne ovat jo vähän alkaneet seota, lisää vielä tomusokeri, jota on tuollaiset nelisen desiä ja jatka sekoittamista.

Ota leivinarkki ja ripottele sen päälle hienoa sokeria, sillä uunista otettava taikinalevy viihtyy parhaiten tällaisen päällä lepäämässä. Kumoa se siis sokeroidun leivinpaperin päälle, ota irti uunivuoassa ollut leivinpaperi ja siirrä jäähylle viilentymään. Siis torttu, ei se irrotettu leivinpaperi. Kun se on ehtinyt kunnolla viilentyä, kaavitaan tämän vapaan pinnan päälle äsken valmistettu kreemi. On nyt aivan pakko myöntää, että sitä jäi hieman turhan vähän torttua varten, joten jos on innokkaita maistelijoita, kannattaa kreemiä tehdä vähän reilunlaisesti.

Eli siis, levitä kaikki jäljelle jäänyt kreemi kuitenkin taikinalevyn päälle, rullaa se tiukahkoksi rullaksi käyttäen apuna leivinpaperia. Valmis rulla vielä leivinpaperiin tiukaksi kääröksi, niin sitten voitkin taas laittaa tortun jäähylle. Unelmatorttu on parhaimmillaan, jos sen voi antaa olla yön yli, mutta voihan sen kimppuun toki hetikin käydä. Siivilöi sihdin avulla tortun päälle vielä sievä kerros tomusokeria ja se on valmis tarjoiltavaksi.

Mummon unelmatorttu

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
1 dl
maissijauhoja
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
voita
1 kpl
kananmunaa
4 dl
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhteen sekoitetut kaakaojauhe, maissijauho ja leivinjauhe siivilän läpi.

Käännä kuivat aineet vaahtoon, kunnes taikina on tasaista.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, levitä se tasaiseksi levyksi ja paista uunissa 225 asteessa 7 minuuttia.

Kumoa taikinalevy leivinpaperille, jonka päälle on siroteltu hienoa sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen aineet keskenään ja levitä tasaiseksi kerrokseksi taikinalevyn päälle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin.

Kommentit (1)

  1. Vierailija

    Erittäin hyvä sopii myös gluteenittomille tarjottavaksi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *