Blogit
Perinneruokaa prkl

Muikkuvuoka

Muikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Muikut on yksi suosikkikaloistani ja parhaimmalta ne maistuu pannulla rapeaksi paistettuna. Tällä kertaa kokeilin paistaa muikkuja uunivuoassa, sillä jääkaapiin oli jäänyt ylimääräistä smetanatäytetttä. Se sopikin mainiosti muikkujen päälle ja tuloksena oli miltei täysin ruodoton kalapaistos, sillä haudutin vuokaa ensin folion alla noin 45 minuuttia.

Muikkuvuoan valmistus aloitetaan hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Lopuksi kaikki ainekset yhdistetään smetanaan ja maustetaan suolalla sekä mustapippurilla. Muikut asetellaan voidellun vuoan pohjalle ja smetanatäyte lusikoidaan päälle. Vuokaa paistetaan noin 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa foliolla peitettynä. Mikäli pintaan haluaa vielä kauniin värin kannattaa folio ottaa pois ja jatkaa paistamista noin 15 minuuttia. Parhaalta muikkuvuoka maistuu perunamuusin kanssa.

Muikkuvuoka

Ainekset

400 g
muikkuja
1 rkl
voita
1/2 kpl
omena
1 kpl
sipuli
2 rkl
tilliä
120 g
smetanaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele uunivuoka ja laita peratut muikut sen pohjalle.

Valmista täyte hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki ainekset smetanan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Levitä smetanatäyte muikkujen päälle ja peitä foliolla. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 20 minuttia, jotta muikkuvuoka saa kauniin värin.

Nauti vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *