Mansikkapannukakku

Mansikkapannari valmistuu tavallisen pannukakun tapaan, mutta sen päälle lisätään reilusti mansikoita ennen uunia. Parasta mansikkapannari on vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!

mansikkapannari

Vaikka vielä ei olekaan varsinainen mansikkakausi, niin kotimaisia mansikoita on jo saatavilla kaupoista. Marjakauppias oli pystyttänyt kojunsa kaupan kassojen viereen, joten ei siitä ohi päässyt helpolla. Mansikoita tarttui mukaan pari rasiaa ja yksi tuli syötyä ihan sellaisenaan suoraan rasiasta. Toisesta purkista valmistin mansikkapannaria. Oikeastaan se on ihan tavallinen pannari, mutta se tehdään esimerkiksi piiras- tai uunivuokaan, jonka halkaisija pyörii siinä 26-28 cm tietämillä, joka tapauksessa tästä tulee paljon pienempi, kuin pellillisestä pannaria.

Tämä pannari oli mielestäni parasta hieman jäähtyneenä, mutta kuitenkin selvästi lämpimänä, jotta vaniljajäätelö alkaa sulaa pinnalle muodostaen kastikkeen tälle pannukakulle. Päälle pilkoin vielä lisää tuoreita mansikoita ja ripaus tomusokeria kruunasi kokonaisuuden. Ajatukset siirtyvät heti kesään tätä syödessä! Toivottavasti siitä tulee hyvä.

mansikkapannari

Mansikkapannukakku

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
kananmunia
4 dl
kevytmaitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1-2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
5 dl
mansikoita
voita vuoan voiteluun
Lisäksi
vaniljajäätelöä
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola. Sekoita pannukakkutaikina tasaiseksi.

Perkaa mansikat ja leikkaa ne keskeltä halki.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Ripottele mansikat pinnalle.

Paista mansikkapannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa mansikkapannukakku vaniljajäätelön kanssa.

ruoka letut-ja-pannukakut marjat jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *