Lohta Alfredon tapaan

Pasta Alfredo on italialainen klassikko. Pasta kypsennetään pannulla kastikkeessa, jolloin se on täynnä makua. Tämä versio saa seurakseen lohta, pinaattia ja sitruunaa – herkkua!

lohi pasta alfredo

Pasta Alfredo on herkullinen klassikko pasta, joka saa makunsa tavallisesti voista ja parmesaanijuustosta. Amerikkalainen versio tästä pastasta onkin hieman erilainen juttu. Se sisältää kermaa ja monesti pastan kanssa tarjoillaan kanaa. Tämä pasta kerää parhaita juttuja erilaisista resepteistä ja kanan tilalla on lohta – ainakin tämä on erittäin hyvää!

Ensimmäiseksi pannulla paistetaan lohi ja palat nostetaan lautaselle odottamaan. Lohen paistinrasvat jätetään pannulle, sillä siitä muodostuu yksi pastan täyteläisistä mauista. Pannulle lisätään maito, suola, valkosipulinkynnet ja pasta. Pastan kypsyttyä joukkoon sekoitetaan kerma, pinaatti, sitruunan kuori sekä mehu. Pasta viimeistellään parmesaanilla, jonka annetaan sulaa kastikkeen joukkoon ja päälle nostetaan paistettu lohipala.

Täydellinen pasta, jossa yhdistyy kermainen kastike, sitruunan raikkaus ja mehukas lohi! Pastaan saa paljon enemmän makua, kun se kypsennetään kastikkeessa yhden pannun taktiikalla ja mikä parasta, tiskiä ei juurikaan synny.

Lohta Alfredon tapaan

Ainekset (3 annosta)

500 g
lohta
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
7 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä viipaloituna
250 g
pastaa (fusilli, fettuccine )
1 dl
ruoka- tai kuohukermaa
70 g
pinaattia
1
luomu sitruuna (kuori + 2–3 rkl mehua)
100 g
parmesaanijuustoa
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Leikkaa lohi annospaloiksi ja paista ne kypsiksi isolla pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohipalat lautaselle odottamaan. Jätä pannulle lohesta irronnut rasva.

Lisää pannulle maito, suola, valkosipuli ja pasta. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta myös parmesaanijuusto. Säästä hieman koristeluun.

Lisää kypsän pastan joukkoon kerma, pinaatti, sitruunan kuori ja mehu (2–3 rkl). Sekoita ja lisää raastettu parmesaanijuusto.

Jaa pasta lautasille ja nosta päälle paistettu lohi. Viimeistele annos halutessasi parmesaanijuustolla, mustapippurilla ja sitruunan kuorella.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *