Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Lämmin voileipäkakku

Tästä lämpimästä voileipäkakusta riittää monelle syöjälle. Irtopohjavuokaan ladotut paahtoleivät saavat väliinsä tomaattikastiketta, salamia, ananasta ja aurajuustoa.

Tämä muistuttaa aika pitkälti aiemmin tekemääni pizzakakkua, mutta valmistuu kuitenkin paljon nopeammin, sillä pohjana käytetään tavallista paahtoleipää. Väliin keittelin tomaattimurskasta ja sipuleista maukkaan soosin, jonka maustoin aika yksinkertaisesti oreganolla, mustapippurilla ja suolalla. Tietysti kastikkeena voisi käyttää ihan vain ketsuppia tai tomaattimurskaa sellaisenaan.

Lämpimän voileipäkakun väliin sopii kaikki samat täytteet, kuin lämpimiin voileipiin. Omat suosikkini ovat ananas, homejuusto ja salami, joten tässä reseptissä käytetään niitä. Irtopohjavuokaa ei tarvitse voidella, eikä sen pohjalle tarvitsit laittaa edes leivinpaperia, sillä se ei tarraudu kiinni uunissa paistuessa. Lopputulos on erittäin onnistunut. Tätä kannattaa kokeilla ehdottomasti, jos pidät lämpimistä voileivistä! 

Lämmin voileipäkakku

Ainekset
( 6 Annosta )

10 kpl
paahtoleipää
Kastike
400 g
tomaattimurskaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Lisäksi
150 g
ananasta
150 g
homejuustoa
100 g
salamia
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hetki.

Täytä irtopohjavuokan pohja paahtoleivillä. Leikkaa osa pienemmiksi paloiksi, jotta pohjasta tulee tiivis. Lisää päälle tomaattikastiketta, ananasta, homejuustoa ja salamia. Tee samoin kolme kerrosta.

Paista lämmin voileipäkakkua 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Poista kakku vuoasta ja leikkaa paloiksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *