Pizzakakku, monta kerrosta herkullista pizzaa

Okei okei, nyt ollaan kenties perinteistä kaukana, mutta joskus on pidettävä kunnolla hauskaa ja kokeiltava juttuja. Tuleehan tässä nyt tavallaan olemaan aika perinteisiä elementtejä. Siis pizzaa kun ajattelee. Pizzakakku näkyi ainakin Facebookissa pyörivän monien suosikeissa jossain vaiheessa ja erilaiset ohjevideot olivat vallanneet alaa. Se näytti sen verran herkulliselta ja hyvältä idealta, että pakkohan sitä on itsekin kokeilla. 

Siispä, pizzakakkua… ööh… leipomaan? paistamaan? Jotain sellaista. Valitse sopiva tekemisen verbi tähän. Varoituksen sana nyt jo tässä vaiheessa: tässä ohjeessa kaikkea ei tulla tekemään itse, vaan kulmia oiotaan ihan reippaasti. Ostoslistaan tarvitaan nyt purkillinen croisanttitaikinaa, yksi paketti pitsapohjia, juustoraastetta, siivutettua pepperonia ja tomaattikastiketta. 

Irtopohjavuuasta on huomattavasti apua tässä. Ensimmäiseksi otetaan esiin croisanttitaikinapurkki. Sisältä tulee mukava levy taikinaa ja se asetellaan vuuan reunoille. Painele reikäkohdat umpeen. Pohjalle saa taikinaa mennä noin sentin verran, jotta täytteet eivät pääse karkaamaan missään välissä pihalle. 

Sen jälkeen käydään pizzapohjien kimppuun. Tästä tulee vähän tällainen askarteluruoka, koska pohjia pitää leikata sopivan kokoisiksi vuokaa ajatellen. Tai mikäli vuoka on isompi, niin voivathan ne sopia sinne sellaisenaankin. Meillä niin ei käynyt, joten Mika pääsi askartelemaan. Pohjalle laitetaan yksi pizzapohja. Sen päälle levitetään tomaatikastiketta ja ladotaan liuta pepperonisiivuja myös samaan syssyyn. Päälle ripotellaan juustoraastetta ja sen jälkeen lisätään uusi pohja.

Toista tämä muutamaan kertaan, kunnes pizzakakulla on tarpeeksi kokoa. Päällimmäiseksi tulee tietysti kunnolla juustoraastetta. Leikkaa vielä croisanttitaikinasta ylimääräiset pois ja sitten kakku on valmis uuniin. Täytteeksihän käy siis ihan hyvin muutkin asiat, joten ei tästä tarvitse tehdä pepperonipizzaa, jos se ei ole oma lempiruoka. Täytteissä kannattaa se vaan ottaa huomioon, että mitään liian kosteata sinne ei kannata laittaa. 

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Nakkaa pizzakakku uuniin 25-30 minuutiksi. Ensimmäisen 10 minuutin jälkeen on hyvä laitaa foliota kakun päälle, ettei sen pinta ja etenkin tuo croisanttitaikina kärvähdä mustaksi. Paiston jälkeen ei malttaisi kyllä millään odottaa hetkeäkään, mutta suu palaa jos heti samantien haukkaa kakusta palasen. No… pari minuuttia vain, sitten pystyy jo syömään. 

Valmis pizzakakku oli kyllä täysin kokeilun väärti. Niin hauska idea jotenkin ja todella maukasta. Tästä kun syö viipaleen, niin siinä tulee melkein koko pitsa jo lautaselle, kun kerroksia on useampi. Ja täytteiden kanssa voi tosiaan lähteä kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä, kunhan ei hirveän kosteita raaka-aineita käytä. 

Pizzakakku

Ainekset

240 g
croissanttaikinaa
4 kpl
pizzapohjaa (pakaste) (1 paketti)
200 g
tomaattikastike
100 g
pepperonia (viipaleina)
250 g
juustoraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota croisanttitaikina purkista. Levitä se vuuan reunoille ja noin sentin verran pohjan puolelle myös. 

Leikkaa pizzapohjat tarvittaessa sopivankokoisiksi vuokaan.

Aseta ensimmäinen pizzapohja vuuan pohjalle. Levitä päälle tomaattikasteiketta ja pepperoniviipaleita. Ripottele päälle juustoa. 

Lisää toinen pizzapohja ja täytä tämäkin kerros. 

Jätä päällimäiseksi juustoraaste. 

Paista 200-asteisessa uunissa n. 25. Lisää 10 minuutin jälkeen foliota kakun päälle, ettei sen pinta pala. 

Kommentit (4)
  1. kuinkamonelle tuosta riittää?

  2. Perinneruokaa Prkl
    11.5.2016, 09:42

    Kyllä siitä pitäisi kuudelle riittää ihan hyvin, varsinkin jos tarjoaa salaattia lisäkkeenä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *