Lämmin hölskypottu-lohisalaatti

Hölskypottuja, savulohta, kesäsipulia, avomaakurkkua ja retiisejä. Voiko näistä aineksista tehty lämmin salaatti mennä pieleen? No ei voi.

hölskypottulohisalaatti

Hölskypotut on yksi kesäklassikko, jolle löytyy aina oma paikkansa ruokapöydästä. Tässä versiossa ne muodostavat pohjan lohisalaatille, joka kokoaa kesän maut yhteen kulhoon. Salaatti tarjoillaan vielä lämpöisenä, mutta maistuu se hyvältä myös kylmänäkin vaikka seuraavana päivänä.

Salaatin pohjaksi valmistetaan ensin hölskypotut. Varhaisperunat keitetään suolatussa vedessä kypsiksi ja kattilaan lisätään ranskankermaa sekä hienonnettu tilliä ja kesäsipulia. Kattilaa ravistetaan voimakkaasti tai vaihtoehtoisesti pelkkä sekoittaminen lusikallakin voi riittää. Riippuen hieman kuinka helposti perunat alkavat hajoamaan. Mitään täyttä muhjua perunoista ei kannata tehdä! Perunat kaadetaan tarjoiluastiaan ja siinä ne ehtivätkin jäähtyä hieman, kunnes loput aineksista on valmisteltu salaattia varten.

Perunoiden päälle lisätään kuorittuja ja viipaloituja avomaankurkkuja sekä paloiteltuja retiisejä ja tietysti sitä savulohta! Salaatin voi koristella vielä kesäsipulin varsilla ja tillillä. Salaatti ei sisällä kovinkaan paljoa suolaa, joten kannattaa varautua nostamalla pöytään sormisuolapurkki. Suolaa on aina helppo lisätä oman maun mukaan.

hölskypottusalaatti

Lämmin hölskypottu-lohisalaatti

Ainekset (4 annosta)

1 kg
varhaisperunaa
150 g
ranskankermaa
1
nippu kesäsipulia
1
ruukku tilliä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
200 g
savustettua lohta
2
avomaankurkkua
1
nippu retiisejä
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta keitinvesi pois.

Hienonna kesäsipulit ja tilli. Säästä hieman koristeluun.

Lisää kattilaan ranskankerma, kesäsipuli ja tilli. Laita kansi päälle ja hölskytä voimakkaasti. Kaada perunat tarjoiluastiaan ja rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria.

Kuori avomaankurkut ja viipaloi ne. Paloittele myös retiisit.

Paloittele lohi perunoiden päälle ja lisää avomaankurkut sekä retiisit. Viimeistele kesäsipulilla ja tillillä.

ruoka salaatit perunat kalaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *