Lakritsi-chilikiisseli

Chilillä höystetty lakritsainen kaakaokiisseli on lempeä jälkiruoka. Se valmistuu hetkessä, sillä kaikki ainekset vain kiehautetaan keskenään kattilassa.

lakukiisseli

Kiisselit ovat vähän sellaisia unohdettuja jälkiruokia. Eivätkä ne yleensä tarjoa mitään maata mullistavia makuelämyksiä – ei siis ihme, että kiisselit ovat hieman unohdettuja jälkiruokia. Tämä chilillä höystetty lakritsi-kaakaokiisseli on kuitenkin kaikkea muuta kuin mauton – tätä teen varmasti uudelleen!

Tässä kiisselissä pääosassa on lakritsi ja chili, mutta mukana on myös kaakaojauhetta tukemassa makua ja antamassa kiisselille vähän väriä. Ilman kaakaojauhetta kiisseli olisi jäänyt haalean harmaaksi, mikä ei olisi herättänyt kovinkaan paljon ruokahalua. Myös ripaus suolaa antaa tälle lakritsi-kaakaokiisselille hieman syvyyttä ja voimistaa lakritsan makua entisestään. Kylmässä vesihauteessa jäähdytetty kiisseli jaetaan annoskulhoihin ja päälle lisätään hieman kermavaahtoa. Koristeeksi kaakaojauhetta, rouhittua chiliseosta ja lakritsia pieninä paloina.

Katso myös astetta helpomman samettisen suklaakiisselin ohje.

lakukiisseli

Lakritsi-chilikiisseli

Ainekset (3 annosta)

5 dl
kevytmaitoa
3 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
4 rkl
sokeria
2 rkl
lakritsijuurijauhetta
1 rkl
kaakaojauhetta
1/4 tl
chilijauhetta
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
1-2 dl
kuohukermaa
1 kpl
täytelakupatukka
kaakaojauhetta
chilirouhetta
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri, lakritsijuurijauhe, kaakaojauhe ja chilijauhe. Sekoita hyvin.

Lämmitä kiehuvaksi keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmista, kun se pulpahtaa muutaman kerran. Lisää joukkoon suola ja sekoita.

Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa viileäksi ja jaa annoskulhoihin.

Vatkaa kerma ja lisää se kiisselin pinnalle. Koristele annos täytelakulla, kaakaojauheella ja chilirouheella.

VINKKI: Voi korvata maissitärkkelyksen myös 2,5 rkl perunajauhoja.

 

ruoka jalkiruoat suklaa
Kommentit (1)
  1. Ulkosuomalaismummi
    9.12.2019, 23:29

    tein saksalaisille laku-fani-kavereilleni yllätysjälkiruuaksi – ihastuivat: „nerokasta!“; resepti lähti kiertoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *