Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Samettinen suklaakiisseli

Samettinen suklaakiisseli sopii loistavasti viikonloppuun. Reilu lusikallinen kermavaahtoa ja suklaarouhetta viimeistelevät tämän tuhdin herkun.

Joidenkin asioiden olemassaolon sitä vain unohtaa, kuten vaikkapa tämän viikonloppuna testatun suklaakiisselin. Miten voikin olla, ettei näin helppoa jälkkäriä ole tullut tehtyä aiemmin. Tämä on melkein parempaa kuin kaupoissa myytävät suklaavanukkaat. Päälle lusikoi vielä reilusti kermavaahtoa ja koristeeksi hieman suklaarouhetta.

Suklaakiisselin valmistus on todella yksikertaista. Kaikki ainekset mitataan kattilaan ja sekoitetaan hyvin. Keitoksen annetaan kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen, minkä jälkeen kiisseli jäähdytetään. Päälle kannattaa ripotella hieman sokeria tai vaihtoehtoisesti käyttää pinnassa kelmua painettuna tiiviisti kiisselin pintaan. Näin kuorta ei pääse muodostumaan.

Suklaakiisseli

Ainekset

5 dl
kevytmaitoa
3 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys ja sokeriin sekoitettu kaakaojauhe.

Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Lisää lopuksi halutessasi vaniljasokeri.

Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon sekä suklaarouheen kanssa.

Kommentit (12)

  1. Vierailija

    Ei tämä kovin tuhtia mielestäni ole. Teen monesti lapsille, kun haluavat jotain herkkua. Eikös tässä ole melkein vähemmän sokeriakin kuin kaupan maustetuissa jogurteissa…?

  2. Vierailija

    Muuttuuko rakenne, jos maissitärkkelyksen korvaa perunajauhoilla?

  3. Maku_Jasmin

    Voi kiitos muistutuksesta, suklaakiisseli on niin hyvää! Pitääpä keitellä sitä itsekin joku päivä.

  4. Kikkara

    Olinpa ihan tämän unohtnaut, äitini tkei sitä aina joskus sunnuntailounaalle

  5. Timo

    Kuukiisseli eli lapsuuden liukupuuro helpompi: maitoa ja perunajauhoa lämmitetään ja saostetaan, lopuksi ehkä itsetehtyä mansikkahilloa.

  6. Evelina

    Hmm… varmasti hyvää. Onnistuukohan tämä miten hyvin, jos maidon korvaa esim. kaurajuomalla? Onko kokemusta?

  7. Perinneruokaa Prkl

    No juu, ei tämä hirveän tuhtia sinällään ole. Tuo kermavaahto ja suklaarouhe sen vasta tekee 🙂 Uskoisin, että sokeria tässä on hieman vähemmän ja varsinkin jos vertaa kaupan suklaavanukkaisiin.

  8. Perinneruokaa Prkl

    Uskoisin, että onnistuu myös niin, mutta sitten ei pidä keittää. Perunajauhoilla tulee helposti hieman ”limaisempi” lopputulos 🙂

  9. Perinneruokaa Prkl

    No tämä on mainio jälkkäri! 🙂

  10. Perinneruokaa Prkl

    Jotkut varmat reseptit pääsevät välillä unohtumaan, kun tulee koko ajan niin paljon uusia 🙂

  11. Perinneruokaa Prkl

    No tuota on kyllä tullut syötyä joskus lapsuudessa 🙂 ja juurikin tuon mansikkahillon kanssa.

  12. Perinneruokaa Prkl

    Eipä ole kokemuksia, mutta uskon että hyvin onnistuu. Lähtisin kokeilemaan varmaan jollakin sellaisella barista blend -kaurajuomalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *