Kylmäsavulohi-pinaattikeitto kaikilla herkuilla!

Pinaattikeitto kaikilla herkuilla! Tämän keiton päälle lisätään kylmäsavulohta, keitetty kananmuna, paahdettu sipulia ja tilliä! Tämän herkullisemmaksi pinaattikeitto ei voi enää mennä.

pinaattikeitto

Takuuvarma pinaattikeitto maistuu aina. Yleensä keitto tarjoillaan keitetyn kananmunan kanssa, mutta tässä keitossa on jotain extraa. Kananmunan lisäksi keiton päälle hienonnetaan kylmäsavulohta, tilliä ja lopuksi ripotellaan rapeaa paahdettua sipulia. Näillä herkuilla pinaattikeitto nousee uudelle tasolle ja eikä se ole enää niin arkinen.

Pinaattikeitto on varmastikin yksi helpoimmista keitoista valmistaa. Se valmistuu samassa ajassa, kuin lämmittäisit kaupan valmiin eineskeiton. Vesi, kasvisliemi ja jäinen pinaatti lisätään kattilaan. Kiehautuksen jälkeen joukkoon sekoitetaan kermaan sekoitetut perunajauhot ja keitto onkin sitten maustamista vaille valmis. Tämä keitto on siis gluteeniton, sillä vehnäjauhot on korvattu perunajauhoilla. Yhtä hyvä lopputulos syntyy myös näin. Kuuman keiton kanssa maistuu hyvä tuore vaalea leipä.

Pinaattikeitto kylmäsavulohella

Ainekset (4 annosta)

2
kananmunaa
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150 g
pinaattia (pakaste)
2 dl
ruokakermaa
2 rkl
perunajauhoja
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
kylmäsavulohta
4 rkl
paahdettu sipulia
4 rkl
tilliä hienonnettuna
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja laita ne kylmään veteen. Kuori ja halkaise munat.

Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää sekaan jäiset pinaatit ja kuumenna kiehuvaksi.

Sekoita ruokakerma ja perunajauhot keskenään. Kaada seos kattilaan koko ajan sekoittaen ohuena nauhana. Anna keiton kiehahtaa.

Mausta keitto sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.

Jaa keitto lautasille ja lisää kananmunan puolikas. Lisää kylmäsavulohta, hienonnottettua tilliä ja paahdettua sipulia. Viimeistele keitto halutessasi mustapippurilla.

Tarjoa keitto leivän kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *