Kylmä kesäkurpitsakeitto

Raikkaan viileä kesäkurpitsakeitto maistuu lämpimällä säällä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta herkulliseksi keitoksi!

kesäkurpitsakeitto

Mikäli pidät gazpachosta tai kylmästä kurkkukeitosta, niin saatat pitää myös tästä. Kesäkurpitsa toimii miedon makunsa ansiosta loistavasti pohjana tähän herkulliseen kylmään keittoon, jonka valmistus hoituu käden käänteessä. Paloittele kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Keiton voi koristella tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja sormisuolalla.

Keiton kanssa maistuu tuore rapeakuorinen maalaisleipä. Sen verran kevyt ruoka kyseessä, ettei sillä pitkään pärjää, mutta se toimii loistavana alkuruokana tai välipalana. Kurkkaa myös muut herkulliset kesäkurpitsareseptit!

Kylmä kesäkurpitsakeitto

Ainekset (4 annosta)

1
kesäkurpitsa (300 g)
1
pieni kesäsipuli varsineen
1/2
mieto chili
1 dl
basilikan lehtiä
1/2
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
vettä
1 dl
jäitä
1/2 tl
suolaa
Koristeeksi
basilikaa
mustapippuria
sormisuolaa
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pese ja paloittele kaikki kasvikset tehosekoittimen kulhoon. Mittaa päälle oliiviöljy, sitruunamehu, vesi, jäät ja suola.

Soseuta tasaiseksi ja jaa keitto laseihin. Lisää päälle basilikaa, mustapippuria ja sormisuolaa koristeeksi.

Kommentit (2)
  1. Olisko mittayksikkövirhe: 1/2 dl suolaa?

    1. perinneruokaa prkl
      28.7.2021, 10:47

      Hups! Se on korjattu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *