Kylmä kesäkurpitsakeitto
Raikkaan viileä kesäkurpitsakeitto maistuu lämpimällä säällä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta herkulliseksi keitoksi!
Mikäli pidät gazpachosta tai kylmästä kurkkukeitosta, niin saatat pitää myös tästä. Kesäkurpitsa toimii miedon makunsa ansiosta loistavasti pohjana tähän herkulliseen kylmään keittoon, jonka valmistus hoituu käden käänteessä. Paloittele kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Keiton voi koristella tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja sormisuolalla.
Keiton kanssa maistuu tuore rapeakuorinen maalaisleipä. Sen verran kevyt ruoka kyseessä, ettei sillä pitkään pärjää, mutta se toimii loistavana alkuruokana tai välipalana. Kurkkaa myös muut herkulliset kesäkurpitsareseptit!
Kylmä kesäkurpitsakeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1
- kesäkurpitsa (300 g)
- 1
- pieni kesäsipuli varsineen
- 1/2
- mieto chili
- 1 dl
- basilikan lehtiä
- 1/2
- valkosipulinkynsi
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 dl
- vettä
- 1 dl
- jäitä
- 1/2 tl
- suolaa
- Koristeeksi
- basilikaa
- mustapippuria
- sormisuolaa
Tee näin:
Pese ja paloittele kaikki kasvikset tehosekoittimen kulhoon. Mittaa päälle oliiviöljy, sitruunamehu, vesi, jäät ja suola.
Soseuta tasaiseksi ja jaa keitto laseihin. Lisää päälle basilikaa, mustapippuria ja sormisuolaa koristeeksi.
Olisko mittayksikkövirhe: 1/2 dl suolaa?
Hups! Se on korjattu 🙂