Blogit
Perinneruokaa prkl

Kurpitsapasta syntyy helposti uunissa

Salvialta maistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!

Kurpitsasta saa eniten makua irti paahtamalla ja uuniin pääsee mukaan myös kelta- ja valkosipulit. Pasta lisätään lopuksi uunivuokaan, missä kaikki maut ovat tallella sitoutuneena oliiviöljyyn. Lopuksi pasta maustetaan vielä sitruunamehulla ja mustapippurilla. Jos pidit täytetystä kurpitsasta, pidät myös tästä. 

Viime postauksessa käsittelin pastataikinaa ja pastan valmistusta. Jutusta olisi tullut aivan liian pitkä, jos mukaan olisi yrittänyt vielä mahduttaa tämän kurpitsapastankin reseptin, joten se on nyt tässä. Ohjeella valmistuu juuri sopiva määrä pastaa tämän kurpitsapastan reseptiin. 

Kurpitsa onkin yksi kestosuosikeistani ja siitä olen valmistanut monia herkullisia ruokia, niin makeita kuin suolaisia. Halloweenin lähestyessä kannattaa testata vaikkapa herkullista kurpitsapiirakkaa. Perinteisin tapa on valmistaa kurpitsasta pikkelssiä mummon tapaan, mikä sopii miltei kaikkien ruokien kanssa, erityisesti erilaisten kastikkeiden kylkeen. 

Kurpitsapasta

Ainekset

1 kg
kurpitsaa (500g käsiteltyä)
2 kpl
sipulia
6 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 dl
tuoretta salviaa
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
100 g
parmesanjuustoa
1/2 tl
mustapippuria
lisäksi
500 g
tuorepastaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori palat ja viipaloi 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

Kuori sipulit ja lohko ne joukkoon. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulinkynnet.

Lisää päälle oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja paahda 225 asteisessa uunissa 20 – 30 min, kunnes kurpitsa on kypsää ja saanut hieman väriä. Lisää lopuksi n. 20 salvian lehteä ja pyöräytä hieman.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja lisää vuokaan.

Sekoita ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *