Kurpitsapapukeitto

Mausteisen täyteläinen kurpitsapapukeitto lämmittää alkutalven tuulisessa ja sateisessa säässä. Tarjoa höyryävä keitto hyvän leivän kanssa!

kurpitsapapukeitto

Kurpitsa reseptit eivät tahdo loppua millään, sillä sen sesonki jatkuu vielä pitkälle. Tuulisesta ja sateisesta alkutalvesta johtuen mieli tekee usein jotain täyteläistä ja lämmintä keittoa. Eilen illalla myrskystä huolimatta lähdin kävellen kohti kauppaa – matka tuntui loputtomalta, sillä tuuli työnsi välillä askeleen taaksepäin ja sade piiskasi pitkin kasvoja. Sellaisten luonnonvoimia uhmaavien reissujen jälkeen valmistettu ruoka maistuu aina parhaalta!

Tämä keitto on myös vegaaninen, joten se sopii kaikenlaisille ruokailijoille! Keiton kanssa parhaalta maistuu hyvä rapeakuorinen leipä. Mikäli keittoon haluaa hieman pehmeämpää makua voi päälle lorauttaa lusikallisen ranskankermaa, joka tekee keitosta taivaallista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaurapohjaista ranskankerman kaltaista tuotetta.

Vaikka keitot ovatkin arjessani melkein viikottaista ruokaa, niin blogin puolella niitä ei ole hirveästi näkynyt. Toisaalta kallistun usein helpon nakkikeiton puoleen, joka syntyy hetkessä. Siitä onkin sitten monta koulukuntaa millaisena se on parasta. Oma versioni nakkikeitosta on tulossa blogiin toivottavasti lähiaikoina – se keskittyy lähinnä siihen, miten siitä saa kaikken parhaimman makuista.

Kurpitsapapukeitto

Ainekset (4 annosta)

500 g
kurpitsaa (300 g kuorittuna )
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2 rkl
öljyä
1 tl
makeaa paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
400 g
tomaattimurskaa
3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
320/230 g
mustapapuja
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Halkaise kurpitsa. Kuori se ja poista sisus. Leikkaa kurpitsa noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipulit ja chili.

Mittaa kattilaan öljy. Lisää hienonnetut sipulit ja chili. Kuullota hetki ja lisää sitten kurpitsat. Mausta paprikajauheella ja juustokuminalla. Jatka kypsennystä hetki.

Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio.

Huuhtele ja valuta mustapavut. Lisää ne keiton joukkoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kurpitsa on kypsää.

Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *