Kurpitsapannukakut

Lempeän mausteiset kurpitsaletut maistuvat ihan kurpitsapiirakalta. Tarjoile ne makean vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa. Näihin tulee himo!

kurpitsaletut

Loppusyksyn paras raaka-aine on mielestäni kurpitsa ja miltei joka kauppareissulla sellainen tarttuu mukaan. Tälläkin hetkellä jääkaapista löytyy kolme erilaista kurpitsalajiketta, joista syntyy helposti ruokia joka lähtöön. Suosikkini on varmasti hokkaido- ja myskikurpitsa, mutta mukaan on kirinyt myös herkullinen spagettikurpitsa, joka on taivaallista täytettynä.

Kaikki kurpitsat eivät ole rakenteeltaan kuitenkaan samanlaisia. Toiset ovat enemmän jauhoisia ja siten myös paljon kuivempia. Reseptien suhtaa kannattaa olla tarkkana, että käyttää juuri oikeaa lajiketta.

Nämä kurpitsapannukakut syntyivät hokkaidosta, joka maultaan pehmeä ja väriltään voimakkaan oranssi, joten väriä näissä letuissa riittää. Resepti poikkeaa hieman vastaavista pannukakkuohjeista, sillä käytin kurpitsaa erittäin runsaasti, jopa yli puolet enemmän kuin tavallisesti. Näin jauhojen määrän pystyy tiputtamaan puoleen ja silti niiden rakenne pysyy täydellisesti kasassa.

Lämpimien lettujen päälle lorautetaan kunnon annos vaahterasiirappia ja pinnalle murustellaan hieman pekaanipähkinöitä. Eipä nämä letut kauaa ehtineet odotella syöjäänsä, sillä jo niiden tuoksu oli vastustamaton. Täydellinen jälkiruoka syksyyn!

Kurpitsapannukakut

Ainekset (20 annosta)

1 kg
hokkaidokurpitsaa (500 g kuorittuna))
3
kananmunaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
öljyä
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
inkivääriä
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori kurpitsa ja paloittele se noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi.

Nosta kurpitsapalat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä.

Siivilöi vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä.

Lisää kurpitsasoseen joukkoon kananmunat, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan tekeytyä n. 30 minuuttia. Taikinan kuuluu olla paksuhkoa, mutta helposti lusikoitavaa. Voit ohentaa sitä tarvittaessa maidolla tai vedellä.

Paista voissa tai öljyssä lettupannulla miedolla lämmöllä.

Tarjoa kurpitsapannukakut vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa.

 

ruoka letut-ja-pannukakut jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *