Kurpitsa-broilerikastike syksyn antimista
Kurpitsalla ja omenalla höystetty broilerikastike yhdistää syksyn antimet. Astetta kevyempi kanakastike syntyy ilman ylimääräistä rasvaa ja on myös gluteeniton.
Helpot, kevyet ja maukkaat kastikkeet maistuvat aina. Tämän syksyisen kanakastikkeen joukkoon hienonsin puolikkaan hokkaidokurpitsan ja muutaman omenan antamaan makeutta. Kastike on suurustettu perunajauhoilla, jolloin ylimääräistä rasvaa ei tarvita ja näin kastikkeesta tulee myös gluteeniton. Kurpitsaksi kastikkeeseen voi valita myös muita lajikkeita esimerkiksi myskikurpitsaa, mutta kesäkurpitsan jättäisin rauhaan tässä tapauksessa.
Kastikkeen seuraksi keitin perunoita, jotka heitin lopulta paistinpannulle kastikkeen joukkoon ja painelin hieman niiden rakennetta rikki, jolloin kastike imeytyy perunoihin juuri sopivasti ennen tarjoilua.
Kokeile myös helppoa arjen kanakastiketta.
Kurpitsa-broilerikastike
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- broilerisuikaleita
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 300 g
- hokkaidokurpitsaa
- 1 kpl
- sipuli
- 1-2 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1-2 tl
- currya
- 2 kpl
- pientä omenaa
- 5 dl
- vettä
- 1 rkl
- perunajauhoja
- 1 rkl
- kanafondia
- 1-2 tl
- hunajaa
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/2 rku
- lehtipersiljaa
Tee näin:
Ruskista broilerisuikaleet tilassa oliiviöljyä. Kuori ja paloittele kurpitsa 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Hienonna sipulit ja lisää joukkoon. Mausta currylla ja paista kunnes kurpitsa on hieman pehmentynyt.
Lisää joukkoon kuutioidut omenat.
Sekoita perunajauhot kylmän veden joukkoon ja mausta kanafondilla. Kaada neste paistinpannulle ja lisää hunaja. Anna hautua kunnes kurpitsa on kypsynyt kokonaan.
Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen päälle hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.