Kuningatarmarja-kaurapaistos

Kuningatarmarja-kaurapaistos on täynnä vadelmaa ja mustikkaa. Se valmistuu hetkessä kesän herkutteluhetkiin ja on parasta vaniljajäätelön kanssa.

kuningatarmarja-kaurapaistos

Tämä kuningatarmarja-kaurapaistos on aivan täydellistä! Siinä yhdistyy kaksi suosikkimarjaani – mustikka ja vadelma. Marjojen päälle sekoitetaan yksinkertainen kauramuruseos, joka paistuu pinnalta ihanan rapeaksi. Annoksen kruunaa hyvä vaniljajäätelö, joka sulaa kuningatarmarja-paistoksen päälle kuin kastikkeeksi.

Paistokseen tarvitaan yhteensä noin litran verran mustikoita ja vadelmia. Marjat pyöritellään sokerissa ja perunajauhoissa, minkä jälkeen ne kumotaan voideltuun uunivuokaan. Taikina valmistuu sekoittamalla kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja voisula keskenään. Taikinaa murustellaan marjojen päälle ja paistetaan noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Aika voi vaihdella hieman uunista riippuen, mutta paistos on valmista kun se vähän kuplii ja taikina on saanut pintaansa väriä.

Kuningatarmarja-kaurapaistos

Ainekset (6 annosta)

5 dl
mustikoita
5 dl
vadelmia
1/2 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
Kauramuru
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
100 g
voita
35 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Puhdista mustikat ja vadelmat tarvittaessa ja lisää niihin sokeri sekä perunajauhot.

Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Valmista taikina yhdistämällä kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri. Lisää joukkoon voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.

Murustele taikinaa marjojen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa!

ruoka jalkiruoat marjat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *