Blogit
Perinneruokaa prkl

Klassikot kohtaa uudet jäätelöherkut

Jäätelökesä jatkuu uudistetuilla klassikoilla ja kesän maistuvimmalla jäätelökakulla. 

Kaupallinen yhteistyö: Ingman

Otin kokeiluun vielä toisen uuden Ingman Creamy -jäätelön. Muistatteko lapsuuden jälkkäriklassikon Banana Splitin? Voidaan varmasti sanoa, että tuossa jälkiruuassa enemmän on enemmän. Ingman Creamystä löytyy nyt Banana Split -jäätelö, joka yhdistää banaanikermajäätelön, suklaafudgekastikkeen, mansikkakastikkeen ja mansikanpalat. Jäätelö on herkullista pelkästäänkin, mutta koska Banana Split vie ajatuksena väkisinkin kunnon överijälkkäriin, niin päätin tehdä klassisesta jäätelöannoksesta oman versioni.

Vohvelit ovat suurta herkkuani, joten tein pohjalle gluteenittomia banaanivohveleita, joissa on ripaus kaakaota. Pyörittelin Banana Split -jäätelöstä palloja vohveleiden päälle ja kruunasin annoksen tietenkin kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja cocktailkirsikoilla. NAM! Pakko sanoa, että annos oli ainakin kovasti omaan makuuni, koska se päätyi parempiin suihin vähän liiankin nopeasti ja jouduin tekemään muutaman annoksen lisää kuvia varten. Vain mielikuvitus on rajana millaisen jälkiruoan jokainen voisi tuunaamalla tuosta klassikon makuisesta jäätelöstä rakentaa, mutta kannattaa ainakin alkuun kokeilla omaa versiotani! 

Omenapiirakka-jäätelökakku yhdistää suosikit

Syksyyn on vielä aikaa, mutta aloin kaihoisasti kaipailla jo herkullista omenapiirakkaa, ja miksei omenapiirakan tai paremminkin kakun aika voisikin olla jo nyt!? Kesän juhlat ja illanvietot ovat pian täällä ja pöytään olisi tarve usein valmistaa jotain melko nopeasti kuitenkaan unohtamatta näyttävyyttä.

Karamellisoiduista omenista, valuvasta kinuskikastikkeesta, täyteläisestä Ingman Creamyn Madagaskarin Vanilja -jäätelöstä ja rapeasta keksipohjasta valmistettu jäätelökakku on omiaan moneen juhlaan. Omenalohkojen kukkamainen asettelu vie ajatukset kesään. Toki jäätelökakku vaatii myös nopean nauttimisen valmistamisen jälkeen, mutta se ei varmasti ole suuri haaste. Ainakin omassa ystäväpiirissä kakun tuhoaminen kävi käden käänteessä.

Lisätietoa Ingman Creamyn jäätelöistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

Gluteenittomat banaanivohvelit jäätelöllä

Ainekset

banaanivohvelit
3 kpl
banaania
3 kpl
kananmunaa
2 rkl
kaakaojauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
lisäksi
8 dl
Ingman Creamy Banana Split -jäätelöä
4 dl
kermavaahtoa
4 rkl
suklaakastiketta
4 kpl
säilykekirsikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Lisää banaanit ja kananmunat tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe, rypsiöljy ja ripaus suolaa.

Paista vohveliraudalla kypsiksi. Voitele vohvelirauta tarvittaessa. Nämä vohvelit kestävät kypsyä hieman pidempään kuin tavalliset.

Nosta vohveli kulhoon ja lisää päälle pari palloa jäätelöä. Lisää päälle kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Viimeistele annos säilykekirsikalla.

Omenapiirakka-jäätelökakku

Ainekset

8 1/2 dl
vaniljajäätelöä (Madagaskarin Vanilja)
Pohja
8 kpl
Digestive-keksejä
40 g
voita
Karamellisoidut omenat
2 kpl
hapokasta omenaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
1 tl
kanelia
lisäksi
2-3 rkl
kinuskikastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada päälle sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Painele keksimurut pohjalle tasaisesti. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Lisää keksipohjan päälle huoneenlämmössä hieman pehmentynyt vaniljajäätelö ja tasoi pinta. Pakasta hetki.

Valmista sillä välin karamellisoidut omenat. Kuumenna paistinpannulla sokeri sulavaksi miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut ja saanut hieman väriä, niin lisää joukkoon viipaloidut omenat ja sitruunamehu. Lisää voi ja mausta kanelilla. Paista 5-10 minuuttia. Jäähdytä.

Lado jäähtyneet omenaviipaleet jäätelökakun pintaan. Peitä kelmulla ja pakasta vielä noin kaksi tuntia tai vuorokauden yli.

Koristele jäätelökakku lopuksi kinuskikastikkeella ja nauti. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *