Klassikot kohtaa uudet jäätelöherkut
Jäätelökesä jatkuu uudistetuilla klassikoilla ja kesän maistuvimmalla jäätelökakulla.
Kaupallinen yhteistyö: Ingman
Otin kokeiluun vielä toisen uuden Ingman Creamy -jäätelön. Muistatteko lapsuuden jälkkäriklassikon Banana Splitin? Voidaan varmasti sanoa, että tuossa jälkiruuassa enemmän on enemmän. Ingman Creamystä löytyy nyt Banana Split -jäätelö, joka yhdistää banaanikermajäätelön, suklaafudgekastikkeen, mansikkakastikkeen ja mansikanpalat. Jäätelö on herkullista pelkästäänkin, mutta koska Banana Split vie ajatuksena väkisinkin kunnon överijälkkäriin, niin päätin tehdä klassisesta jäätelöannoksesta oman versioni.
Vohvelit ovat suurta herkkuani, joten tein pohjalle gluteenittomia banaanivohveleita, joissa on ripaus kaakaota. Pyörittelin Banana Split -jäätelöstä palloja vohveleiden päälle ja kruunasin annoksen tietenkin kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja cocktailkirsikoilla. NAM! Pakko sanoa, että annos oli ainakin kovasti omaan makuuni, koska se päätyi parempiin suihin vähän liiankin nopeasti ja jouduin tekemään muutaman annoksen lisää kuvia varten. Vain mielikuvitus on rajana millaisen jälkiruoan jokainen voisi tuunaamalla tuosta klassikon makuisesta jäätelöstä rakentaa, mutta kannattaa ainakin alkuun kokeilla omaa versiotani!
Omenapiirakka-jäätelökakku yhdistää suosikit
Syksyyn on vielä aikaa, mutta aloin kaihoisasti kaipailla jo herkullista omenapiirakkaa, ja miksei omenapiirakan tai paremminkin kakun aika voisikin olla jo nyt!? Kesän juhlat ja illanvietot ovat pian täällä ja pöytään olisi tarve usein valmistaa jotain melko nopeasti kuitenkaan unohtamatta näyttävyyttä.
Karamellisoiduista omenista, valuvasta kinuskikastikkeesta, täyteläisestä Ingman Creamyn Madagaskarin Vanilja -jäätelöstä ja rapeasta keksipohjasta valmistettu jäätelökakku on omiaan moneen juhlaan. Omenalohkojen kukkamainen asettelu vie ajatukset kesään. Toki jäätelökakku vaatii myös nopean nauttimisen valmistamisen jälkeen, mutta se ei varmasti ole suuri haaste. Ainakin omassa ystäväpiirissä kakun tuhoaminen kävi käden käänteessä.
Lisätietoa Ingman Creamyn jäätelöistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ.
Gluteenittomat banaanivohvelit jäätelöllä
Ainekset
- banaanivohvelit
- 3 kpl
- banaania
- 3 kpl
- kananmunaa
- 2 rkl
- kaakaojauhetta
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 1/4 tl
- suolaa
- lisäksi
- 8 dl
- Ingman Creamy Banana Split -jäätelöä
- 4 dl
- kermavaahtoa
- 4 rkl
- suklaakastiketta
- 4 kpl
- säilykekirsikoita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Lisää banaanit ja kananmunat tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe, rypsiöljy ja ripaus suolaa.
Paista vohveliraudalla kypsiksi. Voitele vohvelirauta tarvittaessa. Nämä vohvelit kestävät kypsyä hieman pidempään kuin tavalliset.
Nosta vohveli kulhoon ja lisää päälle pari palloa jäätelöä. Lisää päälle kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Viimeistele annos säilykekirsikalla.
Omenapiirakka-jäätelökakku
Ainekset
- 8 1/2 dl
- vaniljajäätelöä (Madagaskarin Vanilja)
- Pohja
- 8 kpl
- Digestive-keksejä
- 40 g
- voita
- Karamellisoidut omenat
- 2 kpl
- hapokasta omenaa
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 dl
- sokeria
- 1 rkl
- voita
- 1 tl
- kanelia
- lisäksi
- 2-3 rkl
- kinuskikastiketta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada päälle sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Painele keksimurut pohjalle tasaisesti. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Lisää keksipohjan päälle huoneenlämmössä hieman pehmentynyt vaniljajäätelö ja tasoi pinta. Pakasta hetki.
Valmista sillä välin karamellisoidut omenat. Kuumenna paistinpannulla sokeri sulavaksi miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut ja saanut hieman väriä, niin lisää joukkoon viipaloidut omenat ja sitruunamehu. Lisää voi ja mausta kanelilla. Paista 5-10 minuuttia. Jäähdytä.
Lado jäähtyneet omenaviipaleet jäätelökakun pintaan. Peitä kelmulla ja pakasta vielä noin kaksi tuntia tai vuorokauden yli.
Koristele jäätelökakku lopuksi kinuskikastikkeella ja nauti.