Kivan keväinen purjo-perunakeitto

Tänään on luvassa purjokeittoa. Tai siis purjo-perunakeittoa jos nyt tarkkoja ollaan, sillä perunaa tässä on myös. Keitto on kuitenkin niin keväinen etenkin väritykseltään, että siitä saa pirteyttä viikonloppuun. Purjosta ja perunasta tulee tosissaankin jotenkin tosi heleä ja raikas keitto. Lisäksi se on hyvin nopea, joten ei tarvitse hirveitä aikoja odottaa, että pääsee syömään. 

Nopsan keiton teet kuorimalla ja kuutioimalla perunat. Kuutioista voi tehdä noin 1 cm x 1 cm kokoisia. Omenalle tehdään samankaltainen operaation, mutta kuutiot saavat olla pienempiä. Sitten viipaloidaan vielä yksi purjosipuli. Purjon voi halkaista niin, että ylin osa on sitten helppo huuhtoa puhtaaksi hiekasta ja sen jälkeen se viipaloidaan. Alimman osan voikin viipaloida suoraan renkaiksi. Purjoviipaleet ja omenakuutiot freesataan kattilassa voin kera ja lisätään mukaan timjami. Perunatkin voi nakata hetken päästä kattilan pohjalle, mutta niitä ei sen kummemmin siis tarvitse freesata. Lisää kasvisliemi ja mausta keitto valkopippurilla ja mahdollisesti suolalla, jos tuntuu siltä, että se sitä vielä kaipaisi. Keitä keittoa noin 20 minuuttia. 

Valmis keitto on hyvää sellaisenaan. Seuraksi voi ottaa toki jotain hyvää leipää, mutta muuta ei juurikaan tarvita. 

Purjo-perunakeitto

Ainekset

1 kpl
purjosipuli
5 kpl
perunaa
1 kpl
omena
0
voita (freesaamiseen)
0
timjamia
1,5 l
kasvislientä
0
valkopippuria
0
suolaa (tarvittaessa)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi perunat noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. 

Toista sama operaatio omenalla, mutta kuutiot saavat olla pienempiä. 

Viipaloi purjosipuli. 

Kuullota purjosipuli, omenakuutiot ja timjami voin kera kattilassa. Lisää lopuksi perunat ja kasviliemi. 

Mausta keitto valkopippurilla ja tarpeen vaatiessa suolalla. 

Keitä 20 minuuttia. 

Kommentit (2)
  1. Tiina Garvey
    19.4.2015, 15:32

    Vitsi, tämän on kyllä herkkullisen näköistä. Tultiin juuri kävelylenkiltä ja käytiin äänestämässä. Oli niin kolea keli, että tekee mieli tällaista lämmittävää soppaa!

  2. Perinneruokaa Prkl
    20.4.2015, 18:27

    Joo lämmin keittö tekee kyllä ihmeitä koleana päivänä. Ja äänestyksen jälkeen on tietysti hyvä asia palkita itsensä tavalla tai toisella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *