Kirsikka-fetacrostinit

Uunissa paahdetut kirsikat maustetaan balsamiviinietikalla ja timjamilla. Suussa sulava fetatahna ja hunaja tekevät näistä leivistä taivaalliset

kirsikkacrostini

Mikä onkaan parempaa kuin makeat kirsikat. Yleensä ostan kirsikoita ihan vain sellaisenaan syötäväksi ja yksi rasiallinen saattaa kadota pienenä välipalana hetkessä. Jokin aika sitten löysin reseptin paahdetuista kirsikoista, joita oli käytetty vuohenjuustosalaattiin – se kuulosti äärimmäisen herkulliselta. Eipä siinä hirvesti aikaa ehtinyt kulua, kun kirsikat jo paahtuivat uunissa balsamiviinietikan ja timjamin seurassa. Kirsikoista tuli aivan täydellisiä ja niille voisi ajatella monia eri käyttötarkoituksia! Toimisivat varmasti vaikka hyvän pihvin seurana.

Lopulta kirsikat päätyivät crostinien täytteeksi. Rapeaksi öljyssä paahdettu leipää ja päällä soseutettua fetaa, jonka notkistin kuohukermalla. Päälle  uunissa paahdetut kirsikat ja ripaus hunajaa, joka viimeistelee nämä suorastaan täydellisiksi. Tämä on alkupala, jolla hurmaa vieraat takuuvarmasti.

Katso myös makeiden kirsikka-suklaapizzojen ohje.

Kirsikka-fetacrostinit

Ainekset (4 annosta)

150 g
kirsikoita
3 rkl
balsamiviinietiikaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
timjamia hienoneetuna
1/2
patonkia
200 g
fetaa
1/2-1 dl
kuohukermaa
sormisuolaa
mustapippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Halkaise ja poista kirsikoista siemenet. Laita peratut kirsikat uunivuokaan ja mittaa päälle balsamiviinietikka, oliiviöljy ja hienonnettu timjami. Sekoita. Paahda kirsikoita 250-asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa patonki 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja paahda 2-3 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Soseuta feta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma. Levitä fetatahnaa jäähtyneiden leipien päälle. Lisää paahdetut kirsikat ja viimeistele leivät hunajalla ja timjamilla. Lisää päälle halutessasi sormisuolaa ja mustapippuria.

ruoka marjat alkuruoat leipa
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *