Kirsikka-suklaapizzat

Kirsikoita, vaniljatuorejuustoa ja tummaa suklaata – näistä syntyy vastustamaton pizza, joka onkin makea!

kirsikka-suklaapizza

Kirsikat alkavat olla makeimmillaan ja niitä lähti kaupasta mukaan koko laatikollinen. Näiden kirsikka-suklaapizzojen idea on sama, kuin pari vuotta sitten tekemieni mustikkapizzojen – nämä taitavat olla vielä herkullisemmat, sillä kirsikat ja tumma suklaa sopivat täydellisesti yhteen. Tein näistä myös hieman pienempiä, jolloin yhden jaksaa syödä kokonaan. Pizzojen pohjana käytin Myllyn Parhaan makeaa piirakkataikinaa, joka toimii tässä erittäin hyvin. Pohjaksi voi tietysti kokeilla muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi pakastealtaan valmista murotaikinaa tai tehdä sen kokonaan itse.

kirsikka-suklaapizza

Kirsikka-suklaapizza

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
makea piirakkataikina (380g)
4 rkl
vaniljatuorejuustoa
5 dl
kirsikoita
75 g
tummaa suklaata
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Jaa piirakkataikina neljään osaan ja painele ne ohuiksi pizzapohjiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjia 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Lusikoi jokaisen esipaistetun pohjan päälle 1 rkl vaniljatuorejuustoa ja levitä tasaiseksi. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Levitä kirsikat tuorejuuston päälle.

Paista kirsikkapizzoja 8-10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Hienonna tumma suklaa ja ripottele sitä hieman jäähtyneiden pizzojen päälle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *