Kinder-laskiaispullat

Suklaaöverit laskiaispullan muodossa! Kaakaolla maustettu pullataikina kätkee sisäänsä suklaahippuja. Pulla täytetään valkosuklaamoussella ja Kinder-murulla.

kinder-laskiaispulla

Laskiainen on noin kuukauden päästä, mutta näitä pullia kelpaa syödä jo nyt – vaikka ihan pääsiäiseen asti. Kokeilin ensimmäistä kertaa lisätä kaakaojauhetta pullataikinaan. Aluksi se hieman epäilytti, sillä pelkäsin sen syrjäyttävän liikaa itse pullan makua, mutta lopputulos olikin erittäin maukas ja kivan erilainen.

Tämän vuoden laskiaispullaresepti on siis erittäin suklainen ja makumaailma pyörii Kinder-suklaamunan ympärillä. Pullataikina maustetaan kaakaolla ja joukkoon leivotaan myös reilu satsi maitosuklaahippuja. Ne tekevät pullataikinaan mukavaa rakennetta. Pullien päälle raesokerin tilalla käytetään hasselpähkinärouhetta, joka on tuttu Kinder Bueno -suklaapatukoista. Pullien välissä on suussasulava valkosuklaamousse ja puolikas Kinder-suklaamuna murusteltuna.

Täydellinen laskiaispulla Kinderin ystäville, eli siis minulle.

Kinder-laskiaispulla

Ainekset (12 annosta)

2,5 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1/2 dl
kaakaojauhetta
7-8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
175 g
maitosuklaahippuja
1
kananmunan voiteluun
1 dl
hasselpähkinärouhetta
Valkosuklaamousse
145 g
valkosuklaata (Panda)
200 g
tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
Lisäksi
6 kpl
Kinder-suklaamunia
tomusokeria
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 15 min

Tee näin:

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita vispilällä. Lisää muna, sokeri, mausteet ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja vaivaa taikinaa hetki, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Alusta joukkoon pehmeä voi. Kääntele taikinan joukkoon lopuksi maitosuklaahiput. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 12 osaan ja leivo niistä pullia. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Nosta pullat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin peitettynä.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista pullia 200-asteissa uunissa noin 12-15 min. Jäähdytä pulla hyvin.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.

Halkaise pullat ja leivitä pohjan päälle valkosuklaamoussea. Murenna jokaisen pullan väliin myös puolikas Kinder-suklaamuna. Nosta hattu päälle ja koristele halutessasi vielä tomusokerilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *