Kesäkurpitsakääryleet muffinssipellillä

Helpot kesäkurpitsakääryleet valmistuvat hetkessä muffinssipellillä. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi ja asettele muffinssipellille kupeiksi. Lisää päälle herkullinen täyte ja kypsennä.

Näiden kesäkurpitsakääryleiden idea juontaa juurensa muutama vuosi sitten valmistamistani pikakaalikääryleistä, joista tuli hitti heti syntyessään. Aivan samalanlaista täytettä ei näissä kuitenkaan nähdä, vaan makumaailma on enemmän Aasian suuntaan. Kääryleistä tuli suorastaan herkullisia. Se on aina jännittävää kokeilla uusia juttuja, vaikka lopputuloksesta ei ole mitään käsitystä. Nämä kuitenkin menivät kerralla nappiin! – Aivan ihania ja helposti tarjoiltavia, sillä ne pysyvät kasassa erittäin hyvin. Näitä teen toistekin!

Kesäkurpitsakääryleiden valmistus on helppoa. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Asettele siivut voidellun muffinssipellin koloihin. Täyte valmistetaan lähinnä sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, eikä riisiä tarvitse keittää etukäteen, sillä se kypsyy uunissa ja imaisee itseensä kesäkurpitsoista irtoavan nesteen. Täyte jaetaan kesäkurpitsa kuppeihin ja päät käännellään päälle. Jokaiseen kääryleeseen on hyvä laittaa hammastikku, jotta kesäkurpitsasiivut pysyvät kiinni paiston ajan.

Kesäkurpitsakääryleet muffinssipellillä

Ainekset (12 annosta)

2-3 kpl
keskikoista kesäkurpitssa (n. 1 kg )
400 g
broilerin jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
chili
1/2 rku
korianteria
2 tl
inkivääriä raastettuna
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
puuroriisiä
2,5 dl
kookosmaitoa
1/2 dl
limemehua
2 rkl
hunajaa
1,5 tl
suolaa
Lisäksi
25 g
voita
2-3 rkl
hunajaa
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi juustohöylällä.

Valmista täyte hienontamalla sipulit, chili ja korianteri.  Raasta inkivääri.

Lisää mausteet jauhelihan joukkoon. Lisää kananmuna, puuroriisi, kookosmaito, limemehu, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi

Voitele muffinssipelti ja asettele jokaiseen koloon noin 3-4 kesäkurpitsan siivua. Lisää päälle täytettä kolon yläreunaan asti. Käännä kesäkurpitsaviipaleiden päät täytteen päälle. Paina jokaiseen hammastikku, jotta kääryleet pysyvät kiinni.

Peitä pelti foliolla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ota folio pois ja voitele kääryleet hunajalla. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes kääryleet ovat saaneet pintaansa hieman väriä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *