Blogit
Perinneruokaa prkl

Kesäinen mansikka-kaurapaistos

Mansikka-kaurapaistos on herkullista kermavaahdon tai jäätelön kera ja se valmistuu hetkessä kesän herkuttelu hetkiin.

Mansikat kuuluvat erottamattomasti kesään ja ne päätyvätkin silloin monenlaisiin jälkiruokiin ja kakkuihin. Viime viikolla valmistamani Eton Mess -kakku on kyllä yksi kesän ykkösresepteistä. Kokeile myös näitä helppoja mansikkaviinereitä, jotka valmistuvat nopeasti kaupan voitaikinalevyistä.

Eilen ostin ehkäpä kesän parhaimmat mansikat ja niitä tulikin ahmittua heti ainakin litra, mutta onneksi niitä jäi vielä jäljelle muutama mansikka-kaurapaistokseen. Monestihan kaurapaistoksissa käytetään joko raparperia tai omenaa, mutta mansikka sopii siihen yhtä hyvin, ellei jopa paremminkin.

Paistokseen tarvitaan noin litran verran mansikoita, valitsin tähän sellaisia pieniä, joita ei tarvitse edes halkaista. Mansikat pyöritellään sokerissa ja perunajauhoissa, minkä jälkeen ne kumotaan uunivuokaan. Taikina valmistuu sekoittamalla kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja voisula keskenään. Taikinaa murustellaan mansikoiden päälle ja paistetaan noin 30 minuuttia. Aika voi vaihdella uunista ja mansikoiden koosta riippuen, mutta sitten kun paistos vähän kuplii ja taikina on kauniin ruskeaa, on paistos valmis.

Nauti paistos heti lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mansikka-kaurapaistos

Ainekset

1 l
mansikoita
0,5 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
Taikina
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
sokeria
100 g
voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Perkaa mansikat ja lisää niihin sokeri sekä perunajauhot.

Sekoita hyvin ja kaada seos vuokaan.

Valmista taikina yhdistämällä kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri.

Lisää voisula ja sekoita taikina.

Murustele taikinaa mansikoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa!

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *