Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kermaleivokset – Pastéis de nata

Pastéis de nata leivonnaiset ovat täynnä herkullista vaniljakreemiä. Alun perin Portugalista lähtöisin olevat leivonnaiset valmistuvat lehtitaikinasta hieman alkuperäistä reseptiä mukaillen.

 

Joulusta jäi pakastimeen hieman voitaikinaa, vaikka kyllähän se siellä säilyisi, oli siitä silti jotain vielä tehtävä. Mielettömän hyvät Pastéis de nata leivokset ovat helpot valmistaa valmiista voi- tai lehtitaikinasta ja maku on lähelle alkuperäistä. Oikaisemalla tarvitsee keitellä vain vaniljakreemi.

Lehtitaikinalevyt leikataan kahteen osaan ja ne painellaan voideltuihin muffinssipellin koloihin. Lehtitaikina paistuu yleensä uunissa kauniiksi, joten piiraiden reunojen ei tarvitse olla täydellisen kauniit ja tasaiset, kunhan on reilusti tilaa vaniljakreemille.

Valmista vaniljakreemi lisäämällä kaikki ainekset kattilaan paitsi vaniljasokeri. Kreemiä kuumennetaan kunnes se kiehahtaa ja vasta sitten se maustetaan vaniljasokerilla. Jäähtynyt vaniljakreemi kaadetaan muffinssipellin koloihin lehtitaikinan päälle ja paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Vanilja kreemi kuohuaa helposti uunissa, joten uunin pohjalle kannattaa leittaa leivinpaperin pala. Jäähdytä kermaleivokset ennen syömistä, sillä ne ovat silloin parhaimmillaan ja oikeastaan vasta seuraavana päivänä.

Kermaleivonnaiset - Pastéis de nata

Ainekset
( 12 Annosta )

6 kpl
levyä lehtitaikinaa
Vaniljakreemi
3 dl
kuohukermaa
1,5 dl
kevytmaitoa
6 kpl
keltuaisia
3 tl
vehnäjauhoja
1,25 dl
sokeria
2 kpl
sitruunankuori (raastettuna)
3 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmuna voiteluun
tomusokeria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Sulata taikinalevyt ja leikkaa ne kahteen osaan.
  2. Valmista täyte mittaamalla kerma, maito, keltuaiset, jauhot ja sokeri kattilaan. Raasta joukkoon sitruunan kuori. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, nosta se pois levyltä. Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele muffinssipellin kolot ja painele taikinapalat niihin pitkin reunoja. Käännä kulmia hieman sisään päin, jotta reunat ovat mahdollisimman taisaiset. Voitele reunat kananmunalla.
  4. Kaada vaniljakreemi taikinakuppeihin ja paista noin 15-20 minuuttia. Ripottele hieman jäähtyneiden leivonnaisen pinnalle tomusokeria ja anna jäähtyä kokonaan.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *