Blogit
Perinneruokaa prkl

Katkarapupannari

Tämä uskomattoman maukas suolainen pannari saa makunsa katkarapukeitto-aineksista ja pakastekatkaravuista. Tarjoile katkarapupannari raikkaan salaatin kera.

Eilen keittiössä syntyi taas pellillinen katkarapupannaria, sillä kylään oli tulossa kaveri, jonka herkkua kyseinen pannari on. Vaikka kyseessä onkin jokin 80-luvun herkku, on tämä jäänyt minulta täysin pimentoon. Aluksi hieman epäilin millainen tuotos näistä raaka-aineista syntyisi, mutta olinkin koukussa heti ensipuraisusta. Pannarin kanssa maistuu parhaiten raikas salaatti, mutta menee se ilman sitäkin maitolasillisen kanssa.

Pannariin tarvitaan siis pussillinen katkarapukeittoa, se oikeastaan maustaa koko pannukakun, eikä lisäksi tarvita kuin ripaus suolaa. Parhaiten tähän sopii mielestäni Blå Bandin katkarapukeitto, mutta toki muillakin tulee hyvää.

Pannarin valmistus on todella yksinkertaista. Kaikki ainekset sekoitellaan keskenään ja annetaan turvota ainakin 15 minuttia. Taikina kaadetaan uunipellille ja päälle ripotellaan hieman sulaneet katkaravut, minkä jälkeen pannaria paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Katkarapupannari

Ainekset

7 dl
kevytmaitoa
64 g
katkarapukeittopussi (Blå Band)
3 dl
vehnäjauhoja
4 kpl
kananmunaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
180 g
katkarapuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa maito kulhoon ja sekoita joukkoon katkarapukeitto-ainekset.

Lisää vehnäjauhot, kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla.

Anna taikinan vetäytyä 15 minuuttia ja kaada se uunipellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pintaan hieman sulaneet katkaravut ja paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *