Blogit
Perinneruokaa prkl

Katkarapu-lohikeitto

Kermainen lohikeitto saa lisää makua katkaravuista. Tämä keitto on yksi luottoresepteistäni ja lopputulos onnistuu aina.

Kermainen lohikeitto on yksi suosikeistani, mutta yleensä jatkan sitä hieman katkaravuilla ja joskus mukaan menee myös sinisimpukoita. Mikäli katkaravut ei kuulu suosikkeihin, niin ne kannattaa jättää keitosta pois. Keitto onnistuu loistavasti myös ilman niitä.

Tämä kuten aika monet muutkin keitot ovat parhaimmillaa seuraavana päivänä, jos sitä sattuu vain jäämään. Katkarapu-lohikeiton kanssa mielestäni parhaiten sopii jokin vaalea leipä, vaikkapa vehnäpatonki. 

Katkarapu-lohikeitto

Ainekset

2 rkl
voita
2 kpl
sipulia (pientä)
1 l
vettä
3 rkl
kalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)
6 kpl
varhaisperunoita (n. 500g)
1/2 tl
suolaa
2-3 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria
500 g
lohifileetä
2 dl
kermaa
180 g
katkarapuja (pakaste)
50 g
tilliä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki. Lisää vesi ja kalafondi.

Paloittele varhaisperunat ja lisää keittoon. Keitä perunat kypsiksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.

Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas.

Lisää lopuksi pussillinen katkarapuja ja hienonnettu tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *