Kana-pastasalaatti
Uunissa paahdetut persikat ja sinihomejuusto tekevät tästä kana-pastasalaatista vastustamattoman hyvää. Viimeistele salaatti basilikaöljyllä ja pistaasipähkinöillä.
Tästä salaatista ei puutu makua, sillä siitä pitää huolen voimakkaan makuiset raaka-aineet. Mikäli etsit kevyttä kanasalaattia, niin tämä ei ole etsimäsi. Lopputulos on kuitenkin niin hyvää, joten kannattaa ehdottamasti kokeilla. Salaatti sopii vaikkapa pääsiäispyödän alkupalaksi, sillä se on helppo koota näyttäviksi annoksiksi. Samalla se on myös niin ruokaisa, että se toimii omana ateriana hyvän leivän kanssa.
Viime viikolla valmistin persikkatorttua, niin taisi jäädä tuo persikkavaihde päälle, sillä myös tämä salaatti kätkee sisäänsä uunissa paahdettua persikkaa. Mikä onkaan parempi yhdistelmä kuin persikka, broileri ja sinihomejuusto.
Salaatin valmistus aloitetaan keittämällä pasta pussin ohjeen mukaan. Pasta jäähdyteään kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy. Pastat siivilään valumaan ja sillä välin voi valmistaa basilikakastikkeen tehosekoittimessa. Puolet kastikkeesta sekoitetaan pastan joukkoon ja loput jää odottamaan valmista salaattia.
Broilerinrinnat pyöräytetään nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä, jotta niihin saa kivan värin. Broilerinrinnat nostetaan uunivuokaan ja päälle pilkotaan pari persikkaa. Vaihtoehtoisesti voi käytää nektariineja tai omenia, hyvää tulee molemmilla. Paistetaan 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Lopuksi sekoitellaan marinoitunut pasta salaattisekoituksen joukkoon. Salaattipohjaksi sopii miltei mikä tahansa lajike tai vaikkapa jäävuorisalaatti. Itse olen hullaantunut kaupoista löytyviin minisalaatteihin, sillä ne on niin helppoja käyttää ja lopputulos on aina näyttävä.
Seuraavaksi joukkoon pilkotaan hieman jäähtyneet broilerinfileet ja persikkalohkot. Lopuksi salaattii murennetaan sinihomejuustoa ja kuoritut pistaasipähkinät. Loput basilikaöljystä voi lusikoita salaatin päälle tai sitten nostaa pöytään ja jokainen voi lisätä kastiketta oman maun mukaan.
Kana-pastasalaatti
Ainekset
- 200 g
- pastaa
- 2 kpl
- broilerin rintafileitä
- 2 tl
- rypsiöljyä paistamiseen
- 2 kpl
- persikkaa
- kastike
- 1 kpl
- basilikaa (ruukku)
- 1/2 dl
- oliiviiöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- suolaa
- Lisäksi
- 100 g
- salaattisekoitusta
- 100 g
- sinihomejuustoa
- 50 g
- pistaasipähkinöitä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
Valmista basilikaöljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja anna pyöriä tasaiseksi.
Yhdistä puolet basilikaöljystä pastan joukkoon ja anna maustua.
Paista broilerinrintoihin kaunis väri paistinpannulla nopeasti. Nosta broilerinrinnat uunivuokaan ja viipaloi joukkoon persikat. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Yhdistä salaattisekoitus ja marinoitu pasta keskenään. Viipaloi broilerinrinnat salaatin joukkoon ja nostele sekaan myös paahtuneet persikan viipaleet.
Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuoritut pistaasipähkinät. Viimeistele salaatti lopulla basilikaöljyä.