Kalapuikko-nachopelti

Nachopelti kalapuikoilla! Herkullinen vaihtoehto perinteiselle nachopellille. Raikas limellä maustettu kastike viimeistelee herkun.

Tänään syödään jotain herkullista, mutta yksinkertaista uuniruokaa. Nachopelti on yksi sellaisista takuuvarmoista ruoista, jotka ei petä koskaan. Eikä myöskään tämä versio, joka syntyy yllättäen kalapuikoista. Ne tuovat kivaa vaihtelua perinteiseen versioon.

Valmistus on myös hieman yksinkertaisempaa tavalliseen verrattuna, sillä kalapuikot laitetaan uuniin ensin 15 minuutiksi – tähän ruokaan ei siis tarvita paistinpannua. Kalapuikot on syytä paistaa rapeiksi ennen nachojen päälle lisäämistä, sillä muuten ne eivät pysy rapsakoina. Sillä aikaa, kun kalapuikot paistuvat pystyy valmistelemaan ruoan loppuun. Täytteiksi valitsin lisäksi paprikaa, tomaattia ja kevätsipulia. Joukossa on tietysti myös reilusti juustoa, joka oli tällä kertaa cheddaria, se antaa tälle pellille hyvän ja täyteläisen maun, mutta varmasti tässä toimii muutkin juustot. Lisäksi tämän kalapuikko-nachopellin kanssa tarjoillaan tuoretta korianteria ja limellä maustettua ranskankermakastiketta.

Aika kiva ruoka tästä syntyi – kannattaa kokeilla!

Kalapuikko-nachopelti

Ainekset (3 annosta)

185 g
nachoja
1 pkt
kalapuikkoja (250 g )
1
punainen paprika
150 g
tomaattia
1
chili (mieto)
150 g
cheddar-juustoa
2-3
kevätsipulin vartta
1 rku
korianteria
Kastike
200 g
ranskankermaa
1
lime (1-2 rkl mehua)
1/4 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Laita kalapuikot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kalapuikkoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmistele sillä välin kasvikset. Poista paprikasta siemenet ja hienonna se pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös tomaatit ja chili saman kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto.

Nosta kypsät kalapuikot pois pelliltä lautaselle odottamaan. Kaada nachot uunipellille. Levitä päälle hienonnetut kasvikset ja juustoraaste. Nosta kalapuikot takaisin pellille nachojen päälle. Paista peltiä 225-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia.

Hienonna sillä välin kevätsipuli ja korianteri. Valmista kastike sekoittamalla ranskankerman joukkoon limemehu, suola ja mustapippuri.

Lisää hienonnettu kevätsipuli ja korianteri lopuksi valmiin nachopellin päälle. Tarjoile kastike kalapuikko-nachopellin kanssa. Voit puristaa päälle myös lisää limemehua!

ruoka naposteltavat kalaruoat uuniruoat
Kommentit (1)
  1. Pasi Ahdevainio
    4.5.2020, 06:03

    No nyt on nälkä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *