Kaalipyörykät – laiskan kaalikääryleet

Nämä kaalipyörykät maistuvat ihan kaalikääryleiltä. Valmista pyörykät hetkessä ja hauduta kypsiksi uunissa.

Kaalikääryleissä mielestäni parasta on se täyte. Nämä runsaasti kaalia sisältävät pyörykät ovat uskomattoman hyviä. Ne hautuvat hitaasti kypsiksi uunin lämmössä ja maistuvat samalta kuin kaalikääryleet – ellei jopa paremmilta. Kutsun näitä laiskan kaalikääryleiksi, sillä valmistus on todella yksinkertaista.

Kaali ja sipuli leikataan ohuiksi suikaleiksi, jotai kuullotellaan hetki paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä. Kasvisten pitää jäähtyä hieman ennen muiden aineiden lisäämistä, joten kasvikset kannattaa kaataa isoon kulhoon pois kuumalta pannulta. Sitten joukkoon lisätään kaikki muut ainekset ja sekoitellaan hyvin. Muotoilin taikinasta 12 pyörykkää voideltuun uunivuokaan, mutta niistä voi tehdä myös pienempiä tai isompiakin.

Pyöryköitä paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, minkä jälkeen päälle kaadetaan lihaliemi. Lihaliemi lisätään vasta tässä vaiheessa, jotta pyörykät eivät hajoa. Kypsennystä jatketaan vielä tunnin verran, jolloin pyörykät ovat hautuneet herkullisiksi ja saaneet kauniin ja rapean pinnan.

Muistatko vielä pikakaalikääryleet? Ne valmistuvat helposti muffinssipellillä ja maistuvat taivaallisilta.

Helpot kaalipyörykät uunissa

Ainekset

500 g
valkokaalia
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
nauta-sikajauhelihaa
150 g
ranskankermaa
1/2 dl
puuroriisiä
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 tl
meiramia
1/2 dl
siirappia
1/2 dl
korppujauhoja
2 1/2 dl
lihalientä
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja silppua sipuli. Paista hetki paistinpannulla öljyssä, kunnes kaali on hieman pehmennyt ja saanut väriä.

Kaada kaali ja sipuli kulhoon ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon jauheliha, ranskankerma, puuroriisi, kananmunat ja sekoita. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Lisää lopuksi korppujauhot ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta 12 pyörykkää voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kaada pyöryköiden päälle lihaliemi ja jatka paistamista vielä tunnin ajan.

Kommentit (15)
  1. Tuleeko riisi sekaan siis raakana? Järki sanoisi että keitettynä, jäikö vain puuttumaan ohjeesta?

  2. Perinneruokaa Prkl
    20.9.2017, 12:58

    Raakana tuo menee sekaan 🙂 Siihen tulee sen verran nestettä, että riisi hautuu kypsäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *