Joulun täydellisin ruokalahja
Kaupallinen yhteistyö: Jozo
Joulupallo kätkee sisälleen pehmeää tuorejuustoa ja saa kaverikseen itse tehtyjä suolakeksejä.
Joulupöydän viimeiset tarjottavat mietitään nyt. Kehittelin joulupöydän koristeeksi tuorejuustosta tehdyn joulupallon, joka koristellaan pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä. Makeat hedelmät ovat herkullinen kaveri yrttiselle tuorejuustolle. Kylkeen leivotaan itse valmistettuja suolakeksejä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla keksien tekemistä itse, koska maku on todella hyvä ja taikinaan voi heittää siemeniä ja juustoja oman maun mukaan. Käytin keksien pinnalla Jozon sormisuolaa.
Jozon Gourmet- & myllysuola on maailman puhtaimpia suolalajikkeita. Ne ovat lähtöisin Alankomaissa ja Tanskassa sijaitsevista maanalaisista kerrostumista, jotka syntyivät miljoonia vuosia sitten Zechsteinin meren haihtuessa. Tiesitkö, että suolarakeen muoto ja koko vaikuttavat suolan maun voimakkuussyiteen? Siksi JOZO-suola on kiteytetty erikokoisiksi rakeiksi asteikolla (02-06). Tutustu Jozon valikoimaan täällä www.jozosalt.com/fi_fi.
Jos haluat yllättää ystävän tai naapurin, niin tuorejuusto-joulupallo ja juustoiset suolakeksit ovat myös täydellinen lahja. Pakkaa joulupallo kauniille lautaselle ja juustokeksit vaikkapa paperipussiin. Kukapa uskoisi hauskalta näyttävän joulupallon olevankin herkullinen tarjottava joulupöytään.
Onko teidän joulupöydän tarjottavat jo päätetty? Mitä te toivotte lahjaksi? Minusta ruokalahjat ovat täydellisiä, sillä niistä kaikki tykkää.
Suolakeksit
Ainekset (6 annosta)
- 1 dl
- vettä
- 1 tl
- kuivahiivaa
- 1 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- omenaviinietikkaa
- 1/2 dl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- suolaa
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- sormisuolaa
Tee näin:
Sekoita hiiva 42-asteiseeen veteen ja lisää siihen sokeri, omenaviinietikka ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita hyvin.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Puristele siitä ilmat pois ja kaulitse se ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.
Leikkaa taikinasta veitsellä tai pizzaleikkurilla tikkuja ja asettele ne leivinpaperin päälle. Anna tikkujen kohota hetki.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele tikut omenaviinietikalla. Ripottele päälle sormisuolaa.
Paista tikkuja noin 15-20 minuuttia.
Juustopallo
Ainekset (6 annosta)
- 400 g
- tuorejuustoa
- 60 g
- parmesanjuustoa raasteena
- 1 tl
- mustapippuria
- 1/2 rku
- ruohosipulia hienonnettuna
- 1 tl
- chilikastiketta
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- sokeria
- 2 rkl
- korppujauhoja
- Koristeeksi
- 50 g
- manteleita
- 50 g
- hasselpähkinöitä
- 100 g
- kuivattuja hedelmiä
Tee näin:
Sekoita parmesanjuusto ja kaikki muut mausteet tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi korppujauhot ja sekoita tasaiseksi.
Nosta massa kelmun päälle ja muotoile palloksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
Koristele pinta pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä.