Jouluinen kulhokakku
Nyt on helppoa! Valmista joulukakku kulhoon triflen tapaan ja koristele pinta erilaisilla joulukarkeilla. Voit tehdä kakun maustumaan jo hyvissä ajoin ja koristella juuri ennen tarjoilua.
Joulupöytään kuuluu ehdottomasti kakku, eikä tämäkään vuosi tule olemaan poikkeus. Tavallisen kakun sijaan tänä vuonna kannattaa kokeilla jotain uutta ja paljon helpompaa lähestymistapaa – tässä on vaikea mennä pieleen.
Kakkua varten tarvitaan tietysti itse kakkupohjaa, joka on tällä kertaa tuttu suklaakääretorttupohja ja se on myös gluteeniton, joten sopii monille syöjille. Kakkua pystyy varioimaan helposti juuri sellaiseksi kuin haluaa. Kääretorttupohjasta revitään paloja kulhon pohjalle. Päälle maitoa kostukkeeksi, sitten aprikoosihilloa ja valmista vaniljarahkaa. Hilloksi on helppo valita mieleinen ja valmiiksi maustettuja rahkoja on kaupoissa mielin määrin.
Kakun pinta tasoitetaan rahkalla ja päälle kootaan erilaisista joulukarkeista keko. Tämän kakun sydämenä on suklaapukki! Lisäksi piparia, konvehteja, vaahtokarkkia, suklaatikkuja, marenkia ja ripaus strösseliä. Ripaus tomusokeria kruunaa kakun.
Joulun kulhokakku
Ainekset (8 annosta)
- 4
- kananmunaa
- 1 1/2 dl
- sokeria
- 1 dl
- perunajauhoja
- 4 rkl
- kaakaojauhetta
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Täytteet
- 2 dl
- hilloa (esim. aprikoosi)
- 400 g
- maustettua rahkaa (esim. vanilja)
- 1 dl
- maitoa kostutukseen
- Koristeita
- suklaapukki
- Royal-suklaapatukka
- keksitikkuja
- pipareita
- vaahtokarkkeja
- konvehteja
- Raffaello konvehteja
- suklaarusinoita
- marenkia
- strösseliä
- tomusokeria
Tee näin:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti, mutta jätä se levyn päälle jäähtymisen ajaksi ja peitä vielä puhtaalla leivinliinalla. Näin pohja ei haihduta kosteuttaan jäähtyessään.
Kokoa kakku isoon lasikulhoon (n. 2 L). Revi kakkupohjasta paloja ja asettele ne kulhon pohjalle. Kostuta maidolla ja lisää päälle hilloa sekä rahkaa. Jatka kunnes kulho on täynnä. Levitä pinnalle kerros rahkaa.
Koristele kakku erilaisilla joulukarkeilla, pipareilla, strösselillä jne. Tarkista koristeiden gluteenittomuus, jos haluat kakusta kokonaan gluteenittoman.
Ihan parhaita tällaset kulhosysteemit = ) Kivan näköisia ja helppoja! <3