Jouluburger – joulun makuinen hampurilainen

Jouluburgeri maistuu vaikka itse joulupukille! Tämän hampurilaisen juju on joulumausteinen pihvi, kotijuusto, etikkapunajuuri ja suolakurkku.

jouluburgeri

Mikäli perinteinen jouluruoka on ei maistu, niin silloin kannattaa kokeilla vaikkapa tätä jouluburgeria. Tämän hampurilaisen pihvi on maustettu kanelilla, kardemummalla ja mustapippurilla – aika kivasti nuo mausteet nousevat burgeria syödessä.

Hampurilaisen välistä löytyy myös kotijuustoa, joka on mielestäni joulupöydän ehdoton ruoka. Nopeasti pannulla pyöräytetty kotijuusto pehmenee mukavasti ja toimii pihvin päällä mainiosti. Välistä löytyy myös etikkapunajuuria ja suolakurkkua, jotka toimittavat rosollin makumaailmaa.

Mielestäni kokonaisuus toimii erittäin hyvin! Joulun makuja joka puraisulla – nam!

Jouluburger

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
hampurilaissämpylää
400 g
naudan jauhelihaa
1 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
250 g
kotijuustoa
1 dl
majoneesia
8 viipaletta
suolakurkkua
8 viipaletta
etikkapunajuuria
20 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Valmista pihvit sekoittamalla kaikki mausteet jauhelihan joukkoon. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele pihveiksi. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin haluamasi kypsyisiksi.

Leikkaa kotijuusto neljään osaan ja nosta pannulle hetkeksi, kun juusto alkaa hieman sulaa, nosta se heti pihvin päälle.

Nosta pihvit pois pannulta ja lämmitä hampurilaissämpylät.

Kokoa jouluburgerit laittamalla pohjan päälle majoneesia, etikkapunajuuria, pihvit kotijuustolla, suolakurkut ja lopuksi kansi.

 

ruoka hampurilaiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *