Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Isänpäivän poroburgeri

Suomalaiset maut yhdistyvät tässä maukkaassa poroburgerissa, jossa mehevä pihvi saa kaverikseen raikasta puolukkamajoneesia, rapeaa lehtikaalia ja lämmintä leipäjuustoa. Isänpäivän takuuhitti!

Tämä burgeri syntyi, kun ystäväni saksalainen poikaystävä halusi Suomen matkallaan maistaa poroa hampurilaisessa. Poroburgerin löytäminen ravintoloiden listalta tuntui mahdottomalta, joten päätimme yhdessä ystäväni kanssa kehitellä itse täydellisen hampurilaisen. Ystäväni muistelee edelleen, miten se oli yksi parhaista hänen koskaan laittamista ruoista, joten maku taitaa tosiaan olla kohdillaan. Kieltämättä burgerissa yhdistyy monet loistavat elementit, siksi ajattelinkin vinkata sen teille täydelliseksi isänpäivän ateriaksi. Lämmin ja hieman sulanut leipäjuusto, rapeaksi paistettu lehtikaali, hyvä sämpylä ja annoksen raikastava puolukkamajoneesi kruunaa isänpäivän itsetehdyn aterian. Lisäksi raaka-aineet tulevat läheltä, joten sitä voi kaikin tavoin tarjoilla hyvällä omalla tunnolla isälle.

Jos poron jauhelihan löytäminen aiheuttaa vaikeuksia kannattaa kurkistaa kauppojen pakastealtaaseen. Ainakin monista K-kaupoista on saatavilla Pirkan poron jauhelihaa.

Poroburgeri

Ainekset
( 4 Annosta )

Pihvi
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
300 g
poronjauhelihaa
1 dl
kermaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1
kananmuna
1/2 dl
korppujauhoja
Puolukkamajoneesi
1 dl
puolukoita
1 dl
majoneesia
1 rkl
sokeria
Lisäksi
4
lehtikaalin lehteä
2 tl
öljyä
1/4 tl
suolaa
200 g
leipäjuustoa
4 kpl
sämpylää
50 min
{
AKTIIVINEN 35 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuullota pieneksi pilkottu sipuli ja valkosipuli voissa. Anna jäähtyä.

Sekoita jauheliha ja sipulit, kerma sekä muut mausteet ja lopuksi kananmunat sekä korppujauhot. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja paista muutama minuutti per puoli.

Valmista puolukkamajoneesi sekoittamalla murskatut puolukat, majoneesi ja sokeri keskenään.

Paista lehtikaalin lehdet tilkassa öljyä rapeiksi ja mausta suolalla. Leikkaa leipäjuusto neljään osaan ja paista niitä myös hetki paistinpannulla. Nosta lautasella. Leikkaa sämpylät halki ja lämmitä ne paistinpannulla.

Kokoa burgerit latomalla sämpylän puolikkaan päälle ensin puolukkamajoneesia, sitten paistettu lehtikaalin lehti, sitten pihvi ja leipäjuuston pala. Lisää lopuksi sämpylän puolikas kanneksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *