Huonekuusen marenkikoristeet

Huonekuusi on hauras, joten sen koristeet eivät voi painaa kovinkaan paljon. Valmista koristeet marengista ja koristele ne hopeapuuterilla.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa asuntoani koristaa huonekuusi. Viimevuoden muovinen joulukuusi saa jäädä nyt varastoon, sillä onhan aitoa kasvi nyt paljon hauskempi katsella. Eikä tämä vie niin paljon tilaakaan, joten sopii hyvin pieneen asuntoon.

Marenkimassa valmistuu blogini luottoreseptillä, mikä onkin saanut paljon kiitosta. Tällä reseptillä marengeista tulee rapeat ja kestävät. Lisäksi maku ei ole ihan niin makea kuin tavallisissa marengeissa, sillä ripaus suolaa ja etikkaa tekee niistä erittäin hyviä.

Marenki massasta voi pursottaa tuollaisia pieniä rinkuloita levinpaperin päälle uunipellille. Kannattaa kuitenkin olla huolellinen, jotta ne eivät ole mistään kohtaa hauraita, sillä nämä hajoavat helposti. Tein lisäksi myös ”kuusia”, jolloin pursotinpussin suuta pitää leikata reilusti auki. Noin 1 cm kokoinen reikä. Pursottaessa jokaisen kerroksen jälkeen pursotinpussi nostetaan ylös. Sitten taas uusi kerros, joka on hieman edellistä pienempi. Näin edetään kuusen kärkeen asti.

Marenkien kuivuttua uunissa ne voidaan koristella. Käytin tähän Cake Stuff Dust merkkistä hopeapölyä, mikä hieman kimaltelee. Sitä myydään myös Citymarketissa. Rinkuloihin voi laittaa pienen palan narua, jolloin ne ovat helpommat ripustaa kuuseen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *