Hopeatoffeekeksit

Hopeatoffee sopii mainiosti leivontaan ja varsinkin keksien kuorrutteeksi. Keksitaikinasta leivotaan pötkö Hopeatoffeesydämmellä, mikä jaetaan kekseiksi vasta uunista tultuaan. Helppoa ja nopeaa!

Näiden keksien sydämmenä on Hopeatoffee-patukat, ne halkaistaan ja laitetaan keksitaikinan päälle. Keksitaikinan levitessä uunissa myös hopeatoffee sulaa ja pinnoittaa miltei koko keksipötköt. Kypsät keksipötköt leikataan vinottain heti uunista tultuaan sopiviksi annospaloiksi. Muutaman tunnin kuluttua keksit ovat jäähtyneet ja saaneet rapean rakenteen.

Myös keksitaikinassa on ruokalusikallinen lakritsijauhetta tuomassa lisämakua, eli melko lakritsiset keksit on kyseessä. Näitä voi suositella siis kaikille lakritsin ja Hopeatoffeen ystäville. Keksien pinta ei ehkä ole se kaikista kaunein, mutta maku on todella hyvä, eikä näiden syömistä tahdo pystyä lopettamaan sitten millään.

PS. Jos isänpäivän ruuat on vielä hukassa, katso täältä viime hetken nopeat vinkit. 

Hopeatoffeekeksit

Ainekset

200 g
voita
2 dl
sokeria
2 rkl
siirappia
1 kpl
kananmunan keltuainen
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 rkl
lakritsijauhetta
6-8 kpl
Hopeatoffeeta

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää siirappi ja kananmunan keltuainen koko ajan sekoittaen.

Yhdistä toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja lakritsijauhe. Sekoita taikinaksi.

Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile niistä kolme pötköä kahdelle pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa Hopeatoffeepalat keskeltä halki ja laita pötköjen keskelle jonoksi. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Jaa keksit vinottain veitsellä tai taikinapyörällä heti kuumina. Anna jäähtyä.

Kommentit (4)
  1. Nämä houkuttelevat! Maustelaatikossa on lakritsinjuurijauhetta, joka ei vain kulu. Ehkä se näihin uppoaisi….kauanko mahtavat kestää keksipurkissa, jos vierasvaraksi leipoisi?

    1. perinneruokaa prkl
      14.11.2017, 23:48

      No näihin kekseihin sitä saa uppoamaan 🙂 Jos pidät oikein lakritsaisesta mausta, niin tuon lakritsijauheen määrän voi jopa tuplata. Nyt se maistui sellaisena kivana vivahteena. Tosin päälle tuli vielä reilusti Hopeatoffeeta. Osaa kekseistä tuli kokeiltua myös ilman Hopeatoffeeta ja nekin toimivat mainiosti! Eiköhän nuo säily ihan hyvin muutaman viikon. En usko, että ne pilaatuvat helposti.

  2. Moi.
    Mielenkiintoinen ohje, vaan en ihan tajunnut ohjetta.
    Mitä on selkokielellä ‘Leikkaa Hopeat.palat keskeltä halki’?
    Pitääkö taikinapötkö taputella matalaksi ennen toffeejonon lisäämistä?
    tied yst Makean Ystävä

    1. perinneruokaa prkl
      16.11.2017, 21:17

      Nojuu siis keskeltä halki pitkittäin, että saa sellaista ohuempaa nauhaa. Muuten tulee vähän liikaa sitä Hopeatoffeeta. Sitä pötköä voi hieman painella, mutta ei pakko 🙂 Olisi pitänyt ottaa kuva siitä taikinasta Hopeatoffeen kanssa, mutta unohdin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *